Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 23:33

Απατεώνες στη "φάκα": Αγορές από αγγελίες με πλαστές βεβαιώσεις

Γράφτηκε από την

 

Μια ακόμα υπόθεση, αυτή τη φορά εξαπάτησης ιδιοκτητών αυτοκινήτων, μηχανών σκαφών και μοτοσυκλετών, που τα πωλούσαν μέσω αγγελίας, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των τηλεφώνων για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά.

Πρόκειται για συμμορία, που δρούσε ανεξάρτητα με δικά της μέλη και από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία για δύο από αυτούς: έναν 45χρονο τσιγγάνο από την Αργολίδα και έναν 37χρονο από τον Ασπρόπυργο. Η συμμορία φέρεται να διέπραττε απάτες σε όλη την επικράτεια και συνολικά για το διάστημα από 24 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου φέτος, έχουν εξιχνιαστεί 19 περιπτώσεις αποπειρών απάτης και 3 περιπτώσεις απατών, αποσπώντας αντικείμενα συνολικής αξίας 4.450 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δύο έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

 

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας έβρισκαν αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων, σκαφών και μηχανών στο Διαδίκτυο, περιοδικά και εφημερίδες και έπαιρναν τηλέφωνο παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές. Εκλειναν τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και για να τους πείσουν ότι είναι αξιόπιστοι, τους έστελναν πλαστές βεβαιώσεις ότι έχουν καταθέσει τα λεφτά στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών.