Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 14:54

2 προφυλακίσεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
2 προφυλακίσεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Πελοπόννησο

Προσωρινά κρατούμενους έκριναν ανακριτής και εισαγγελέας Καλαμάτας δύο ακόμα μέλη του κυκλώματος διακίνησης χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης σε Πελοπόννησο, Αττική και Αρτα, που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στις 24 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον 36χρονο από τη Μεσσήνη και τον 48χρονο από την Καλαμάτα οι οποίοι συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή την προηγούμενη Πέμπτη. Και οι δύο προφυλακισθέντες έχουν περάσει τη ζωή τους μπαινοβγαίνοντας στις φυλακές για διακίνηση ναρκωτικών. Ο Καλαματιανός μάλιστα ήταν πρόσφατα και πάλι κατηγορούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή ως ένας από τους ντίλερ που έκαναν "δουλειές" με τις τσιγγάνικες συμμορίες διακίνησης μαύρης ηρωίνης στην Αγία Τριάδα. Ο ίδιος έχει επίσης καταδικαστεί στο παρελθόν αμετάκλητα για εμπορία ηρωίνης, που έκανε δίπλα σε νηπιαγωγείο στον Αγ. Δημήτριο Καλαμάτας. 

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο συνελήφθησαν 7 ενεργά μέλη της οργάνωσης και 2 συγγενείς του Καλαματιανού φερόμενου ως αρχηγού σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν στην Καλαμάτα, την Κόρινθο και το Μενίδι Αττικής. Ενώ στην διακίνηση ηρωίνης, χασίς και κοκαΐνης η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εμπλέκονται ακόμα 8 άτομα -τα 3 έγκλειστα στις φυλακές. Από τους 9 συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση του Αυγούστου -τα 7 ενεργά μέλη της ομάδας, η σύζυγος και ο αδελφός του φερόμενου ως αρχηγού-, η 43χρονη σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη όπως και ο 56χρονος αδερφός του. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είχαν επίσης αφεθεί ένας 43χρονος, ένας 44χρονος και ένας ακόμα 53χρονος, ενώ προφυλακιστέοι είχαν κριθεί ο 54χρονος φερόμενος ως αρχηγός, μαζί με έναν 53χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο για διακίνηση ηρωίνης καθώς κατηγορείτο ως ντίλερ στην υπόθεση διακίνησης μαύρης ηρωίνης από τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας. Το δρόμο για τις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενοι έχουν πάρει και ένας 31χρονος, καθώς επίσης και ένας ακόμα 36χρονος. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER