Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 17:24

2 διαρρήκτες "χτύπησαν" 5 επιχειρήσεις σε 10 μέρες στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ενας 29χρονος Νησιώτης συνελήφθη προχθές το πρωί από την Ασφάλεια Καλαμάτας γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με Καλαματιανό συνεργό του, προσπάθησαν να κλέψουν το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Γαλαξίας" στην Καλαμάτα. Πριν φτάσουν στο ξενοδοχείο, άνοιξαν γραφείο τελετών στην οδό Αθηνών και από αυτοκίνητο της επιχείρησης έκλεψαν 4.000 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες άνοιξαν άλλες 3 επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, πριν η δράση τους τερματιστεί προχθές τα ξημερώματα με την απόπειρα διάρρηξης στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Οσο για τον 28χρονο Καλαματιανό και συνεργό του συλληφθέντα, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς αλλά είχε εξαφανιστεί για να γλιτώσει το αυτόφωρο - το οποίο έληξε χθες τα μεσάνυχτα. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν να τους ψάχνουν μετά την απόπειρα στο εστιατόριο, όπου τους κάλεσε ο υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ο υπάλληλος έπιασε τους δύο διαρρήκτες την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα στο εστιατόριο και τους κυνήγησε. Μάλιστα αναγνώρισε μετέπειτα τον συλληφθέντα. Η απόπειρα διάρρηξης έγινε ξημερώματα και λίγες ώρες μετά ο Νησιώτης, ήδη γνωστός στις αστυνομικές αρχές για την... πλούσια δράση του, συνελήφθη στην Καλαμάτα. Σε βάρος του και σε βάρος του συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και ο 28χρονος έχει φάκελο στην Αστυνομία.

 

4 ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα διέπραξαν συνολικά 4 κλοπές - διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, που ήταν και η τελευταία. Λίγο πριν την απόπειρα διάρρηξης, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, άνοιξαν γραφείο τελετών στην οδό Αθηνών. Μέσα από το γραφείο πήρανε τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου της επιχείρησης και μιας μηχανής. Από το αυτοκίνητο, το οποίο ήτανε παρκαρισμένο κοντά, έκλεψαν 4.000 ευρώ. Επίσης στις 5 του μήνα, βραδινές ώρες, μπήκαν από τον εξαερισμό σε μια καφετέρια στην οδό Ακρίτα και έκλεψαν 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια μπουκάλα ποτό. Μια μέρα νωρίτερα είχαν μπει ξημερώματα σε καφετέρια στη Βασ. Γεωργίου και Ασκληπιού, απ' όπου έκλεψαν 3 κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ. Το ίδιο βράδυ, λίγες ώρες νωρίτερα, έκλεψαν προποτζίδικο στην οδό Καίσαρη απ' όπου πήραν 50 ευρώ και έναν υπολογιστή. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την εγκληματική τους δράση αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικό υπολογιστή κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ως μέρος από τα κλοπιμαία. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και θα απολογηθεί αύριο Παρασκευή στον ανακριτή Καλαμάτας. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Ν.Κ.