Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 20:15

36χρονος Αλγερινός στα Φιλιατρά έκλεβε και τηλεφωνούσε τσάμπα στην... Αλγερία

Γράφτηκε από την
36χρονος Αλγερινός στα Φιλιατρά έκλεβε και τηλεφωνούσε τσάμπα στην... Αλγερία

Μέχρι και υπεραστικές κλήσεις στους δικούς του στην Αλγερία έκανε από τα τηλέφωνα των σπιτιών που έκλεβε ένας 36χρονος Αλγερινός στα Φιλιατρά.
Ο Αλγερινός είχε συλληφθεί στις 24 Αυγούστου γιατί δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα. Στη συνέχεια όμως προέκυψε πως είχε διαπράξει 2 κλοπές στην περιοχή - και σε έρευνα που ακολούθησε στην αυτοσχέδια καλύβα όπου έμενε, στη θέση Κατάντι, βρέθηκαν κλοπιμαία.
Ο 36χρονος με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου
Φιλιατρών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή  αναστολή, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών - ενώ σε βάρος του έχει κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατρών που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Αλγερινού για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης, αναφέρουν ότι ο δράστης μπήκε καταρχάς στο σπίτι μιας 65χρονης, κάποια στιγμή μεταξύ 25 Απριλίου και 5 Μαΐου. Εκλεψε χρήματα και ρούχα, ενώ χρησιμοποίησε και το τηλέφωνο... για να πραγματοποιήσει διεθνείς συνδιαλέξεις. Επίσης, διέρρηξε το σπίτι ενός 60χρονου απ' όπου αφαίρεσε χρήματα, ρούχα και επίσης τηλεφώνησε στο εξωτερικό.
Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών διερευνά ενδεχόμενη συμμετοχή του Αλγερινού και σε άλλες παράνομες πράξεις.


NEWSLETTER