Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 08:16

Κλοπή χαλκού από 2 μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Ξαναχτύπησαν οι κυνηγοί χαλκού στην περιοχή της Τριφυλίας καταστρέφοντας δυο μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην περιοχή Κοκκινιά Βάλτας.

Οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο, αφού ξεβίδωσαν τους μετασχηματιστές από την βάση τους, τους τράβηξαν και αφού τους έριξαν στο έδαφος τους αποσυναρμολόγησαν και άρπαξαν από το εσωτερικό τους το χαλκό.

Οι δύο μετασχηματιστές που καταστράφηκαν είναι σε κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλον και μάλιστα τον έναν από αυτούς τον είχαν ξανακλέψει τον Ιούλιο, ενώ τον άλλον πριν 3 χρόνια.

Η κλοπή διαπιστώθηκε χθες το πρωί όπου ενημερώθηκε το γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά, αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών που κάνει έρευνες, ενώ ήδη κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ και τον προϊστάμενο του γραφείου Παναγιώτη Ανδριανόπουλο. 

Πέρα όμως από την κλοπή και την ζημιά που έγινε, στην περιοχή κινδυνεύουν να καταστραφούν θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαγγανάς, που έχει θερμοκήπια 16 στρεμμάτων στην περιοχή μας τόνισε: «Ολη η καλλιέργεια κινδυνεύει, καθώς χωρίς ρεύμα δεν μπορώ ούτε να ποτίσω ούτε να κάνω λίπανση». Χθες ενημερώθηκε πως η τοποθέτηση νέων μετασχηματιστών θα καθυστερήσει λίγες μέρες αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι.

Οπως μάθαμε, αυτό οφείλεται στις πολλές αντικαταστάσεις μετασχηματιστών που έγιναν το τελευταίο διάστημα μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 6 και 7 του μηνός, όπου μόνο για την περιοχή ευθύνης του γραφείου Φιλιατρών αλλάχτηκαν 12 μετασχηματιστές.

Σε ό,τι αφορά τις κλοπές που έχουν γίνει, να σημειώσουμε ότι πλέον έφτασαν τους πέντε μετασχηματιστές καθώς άλλοι τρεις είχαν κλαπεί και καταστραφεί μέσα στον Ιούλιο. Το κόστος για κάθε μετασχηματιστή για το Δημόσιο υπολογίζεται περίπου στις 15.000 ευρώ, ενώ οι κυνηγοί χαλκού επιδιώκουν να πάρουν περίπου 200 κιλά χαλκού -πολύ υψηλής καθαρότητας- από τον καθένα.

Κ.Μπ.