Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 21:06

1 εκ. οι πειραγμένες καταθέσεις της ΑΤΕ Κυπαρισσίας - Αφαντη η διευθύντρια

Γράφτηκε από την
1 εκ. οι πειραγμένες καταθέσεις της ΑΤΕ Κυπαρισσίας - Αφαντη η διευθύντρια

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην Αγροτική της Κυπαρισσίας από επιθεωρητές της τράπεζας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το σάλο που ξέσπασε προχθές με την εξαφάνιση της διευθύντριας -η οποία ούτε χθες εμφανίστηκε- προστέθηκε ένα ακόμη άτομο από την Επιθεώρηση για να διερευνήσει την υπόθεση, πέραν του κανονικού ελέγχου που είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη.
Στόχος των επιθεωρητών είναι να κάνουν διασταύρωση των στοιχείων για να δουν αν υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες αναφορικά με λογαριασμούς πελατών, αλλά και στη διαχείριση της τράπεζας. Ετσι έχουν αρχίσει να κάνουν... φύλλο και φτερό φακέλους πελατών - και κυρίως όσων έχουν προθεσμιακές καταθέσεις με μεγάλα ποσά.
Χθες μάλιστα, μετά τον ντόρο που έγινε, πολλοί ήταν κι οι καταθέτες που πέρασαν από την τράπεζα και ζήτησαν να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας και μπορούν να στηριχτούν σε κάποια βάση -καθώς επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της τράπεζας δεν υπάρχουν- φαίνεται ότι όντως υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος λογαριασμών πελατών, οι οποίες ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, και ο αριθμός των πελατών που εντοπίζουν προβλήματα στους λογαριασμούς τους φαίνεται πως αυξάνεται.
Ολα αυτά προκύπτουν από πληροφορίες που κάνουν λόγο για κινήσεις σε λογαριασμό επιχειρηματία της Κυπαρισσίας, με ποσά που ξεπερνούσαν τα 300.000 ευρώ, όπως και μιας ακόμη πελάτισσας με ανάλογο ποσό που προερχόταν από πώληση ακινήτου.
Από εκεί και πέρα, συνεχώς προκύπτουν νέες πληροφορίες οι οποίες όμως προς το παρόν δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Πάντως φαίνεται ότι την περασμένη Παρασκευή κάποιοι από τους μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας είχαν προσκληθεί τηλεφωνικώς από τη διευθύντρια για να υπογράψουν κάποια χαρτιά.
Ολα αυτά όμως μένει να διερευνηθούν από τους επιθεωρητές της Αγροτικής, ώστε να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει.


NEWSLETTER