Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 03:21

2 Βούλγαροι έκλεβαν πετρέλαιο και χαλκό στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
2 Βούλγαροι έκλεβαν πετρέλαιο και χαλκό στη Μεγαλόπολη

Χιλιάδες λίτρα πετρέλαιο κίνησης, χαλκό και εργαλεία έκλεβαν δυο Βούλγαροι 30 και 41 ετών στην Αρκαδία. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης εξιχνίασε συνολικά 5 κλοπές.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Βούλγαροι συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην εθνική οδό Τρίπολη - Σπάρτη από αστυνομικούς της Τροχαίας Τρίπολης, για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Ο λόγος ήταν ότι με φορτηγό ιδιοκτησίας του 30χρονου μετέφεραν 46 μπιτόνια με συνολικά 886 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να έχουν παραστατικά αγοράς.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Μεγαλόπολης, προέκυψε ότι τα καύσιμα που μετέφεραν ήταν μέρος των 2.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης που είχαν κλαπεί την περασμένη εβδομάδα, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, από έναν μη περιφραγμένο χώρο στάθμευσης εταιρείας στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δυο άντρες είχαν διαπράξει μαζί και τις εξής κλοπές: Στις 9 προς 10 Απριλίου "σήκωσαν" χαλκό και εργαλεία από αποθήκη μηχανουργείου και χώρο παρασκευής έτοιμου σκυροδέματος στην ε.ο. Τρίπολη - Καλαμάτα. Στις 18 προς 19  Ιουνίου άρπαξαν από μη περιφραγμένο χώρο εταιρείας, εντός του εργοταξίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, 600 λίτρα πετρέλαιο κίνησης από μηχάνημα έργων. Την ίδια νύχτα έκλεψαν πετρέλαιο και εργαλεία από ιδιοκτησία 43χρονου στη Μεγαλόπολη. Τέλος, τη νύχτα της προηγούμενης Παρασκευής 2 προς Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έκλεψαν 300 λίτρα πετρέλαιο κίνησης από μηχάνημα έργων που ήταν σταθμευμένο σε μη περιφραγμένο πάρκινγκ εταιρείας.
Σε βάρος των δύο Βούλγαρων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Πέραν των καυσίμων, κατασχέθηκαν επίσης διάφορα διαρρηκτικά σύνεργα και εργαλεία κοπής μετάλλων, 2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, μια κουκούλα και 5 ζευγάρια γάντια, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό όπου συνελήφθησαν οι δυο άντρες - και το οποίο επίσης κατασχέθηκε.


NEWSLETTER