Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 08:59

"Μαϊμού" εφοριακός άρπαξε 8.000 ευρώ από 76χρονη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Την εφοριακό υποδύθηκε μια γυναίκα στην 76χρονη ηλικιωμένη, που έπεσε προχθές θύμα απάτης στην Καλαμάτα και έδωσε 8.000 ευρώ.

Είναι το περιστατικό για το οποίο έγραφε η «Ε» στο χθεσινό φύλλο, ενώ χθες έγινε και επίσημα η καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας από συγγενείς της ηλικιωμένης. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, τα χρήματα τελικά που έδωσε η ηλικιωμένη γυναίκα στη δράστρια και τον συνεργό της, ήταν 8.000 ευρώ και όχι 6.000 ευρώ, όπως είχαν πει στο τηλέφωνο που έγινε προχθές στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, η ηλικιωμένη προχθές το πρωί περπατούσε στο δρόμο, επιστρέφοντας στο σπίτι της. Εκεί που βάδιζε, πλησίασε ένα αυτοκίνητο με μια γυναίκα και έναν άντρα μέσα. Σταμάτησε και μέσα από το όχημα βγήκε η γυναίκα η οποία συστήθηκε στην ηλικιωμένη ως εφοριακός. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η "εφοριακός" φαινότανε να γνωρίζει πράγματα για την ίδια την ηλικιωμένη και την οικογένειά της. Ετσι κατάφερε να την πείσει πως αν της δώσει τα χρήματα, θα έχουν επιστροφή φόρου και καταλήξανε μαζί στο σπίτι της παθούσας. Κι αφού λοιπόν πήρε τα 8.000 ευρώ, έφυγε μαζί με το συνεργάτη της. 

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν τα μέλη σπείρας έχουν με παρόμοιους τρόπους ξεγελάσει ηλικιωμένους, στη Μεσσηνία και αλλού. Συνήθως έρχονται από την Αθήνα με αυτοκίνητο και ψάχνουν για ηλικιωμένους οι οποίοι είναι μόνοι τους στο δρόμο. Ενας από αυτούς κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και παριστάνει τον λογιστή, τον εφοριακό ή τον τραπεζικό υπάλληλο και προθυμοποιείται να πάει τον ηλικιωμένο στο σπίτι του. Εκεί ο απατεώνας, αφού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τους πείθει ότι αν του δώσουν χρήματα ή χρυσαφικά θα ταχτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες στενών συγγενών τους.

Ν.Κ.