Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 08:54

382 γραμμάρια χασίς κάτω από μπάλες σανού σε αγρόκτημα στη Μακαρία

Γράφτηκε από την

 

Στο στάβλο, κάτω από μπάλες σανού και μέσα στο ελαιοραβδιστικό, καθώς και στην αποθήκη ενός αγροκτήματος στη Μακαρία, έκρυβε 61χρονος Νησιώτης 382,8 γραμ. χασίς, ενώ κρυμμένα σε καλαμιώνα μέσα στο κτήμα καλλιεργούσε 18 δενδρύλλια χασίς.

Ο Νησιώτης, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του κτήματος, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μαζί με έναν 49χρονο από τον Αντικάλαμο. Βέβαια, οι αστυνομικοί δεν πήγαν τυχαία στο αγρόκτημα, αλλά ήξεραν ότι θα βρουν ναρκωτικά. Οταν έφτασαν εκεί βρήκαν μαζί με τον Νησιώτη και τον άλλον από τον Αντικάλαμο να έχουν ένα τσιγαριλίκι χασίς.

Ψάχνοντας στο αγρόκτημα οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο κτήμα και 14 δενδρύλλια χασίς από 10 έως 30 εκατοστά, φυτεμένα στο έδαφος και κρυμμένα από τα αδιάκριτα βλέμματα από έναν καλαμιώνα. Τα άλλα 4 δενδρύλλια ο Νησιώτης τα καλλιεργούσε σε δύο πλαστικά τελάρα με χώμα. Στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν μια πλαστική σακούλα με 118 γραμ. χασίς, μέσα σε ένα συρτάρι και μαζί μια ζυγαριά ακριβείας.

Στον ίδιο χώρο βρήκαν και μια καραμπίνα, ενώ στο στάβλο ανακάλυψαν δύο γυάλινα βάζα με χασίς: στο ένα, το οποίο ο συλληφθείς είχε κρύψει σε ελαιοραβδιστικό μηχάνημα, υπήρχαν 44 γραμ. χασίς και στο άλλο, το οποίο ήταν κρυμμένο κάτω από μπάλες σανού, υπήρχαν 219 γραμ. χασίς. Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν και μια μικρή ποσότητα χασίς 1,8 γραμ. σε νάιλον σακουλάκι.

Επιπλέον, στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 49χρονου στον Αντικάλαμο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.