Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 08:17

Βραβευμένη γύρισε από την Σαντορίνη η αστυνόμος Α' Μαρία Καραγιάννη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Βραβευμένη γύρισε από την Σαντορίνη η αστυνόμος Α' Μαρία Καραγιάννη (βίντεο-φωτογραφίες)

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε η αστυνόμος Α' Μαρία Καραγιάννη, διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, μετά την ολιγόμηνη απόσπασή της στη Σαντορίνη, όπου προΐστατο του Τμήματος Θήρας ως διοικήτρια για την τουριστική περίοδο.

Μάλιστα, η κ. Καραγιάννη πριν φύγει τιμήθηκε από την τοπική κοινωνία, το δήμο και φορείς του νησιού για το έργο της εκεί ως δημόσιος λειτουργός, αλλά και με την ιδιότητά της ως συγγραφέας. Σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν της, που έγινε πριν την αναχώρησή της στις 9 Οκτωβρίου, βραβεύτηκε με έπαινο από την Ενωση Πολυτέκνων Σαντορίνης «για το συγγραφικό της έργο και για την έμπρακτη αγάπη και προσφορά της στη θηραϊκή κοινωνία». Στην ίδια εκδήλωση ο Δήμος Θήρας και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας απένειμαν στην Μ. Καραγιάννη τιμητικές πλακέτες για την άριστη συνεργασία της μαζί τους, ως διοικήτρια του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Συγχαρητήριες επιστολές -οι οποίες κοινοποιήθηκαν και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ-, για τον επαγγελματισμό και το πνεύμα συνεργασίας που έδειξε, έλαβε και από φορείς όπως ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ηχου και Εικόνας, το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Νήσου Θήρας, ο Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης, το τοπικό Λιμεναρχείο, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Θήρας, αλλά και πολίτες της Οίας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνόμος πριν την επιστροφή στα καθήκοντά της στο Α.Τ. Κοπανακίου συμμετείχε στην 68η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η οποία θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις στον χώρο της. Η έκθεση φιλοξένησε από 18 έως 23 Οκτωβρίου 7.100 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες και η Μαρία Καραγιάννη ήταν μία από τους Ελληνες συγγραφείς που η αγγλική έκδοση του βιβλίου της "Στη σκιά της σιωπής" (σ.σ. με τον αγγλικό τίτλο "Silent shadow") φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER