Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 13:47

Απολογούνται αύριο τα 2 αδέλφια για το χασίς 

Γράφτηκε από την

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν χθες τα δύο αδέλφια από το Πεταλίδι, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, αλλά και για καλλιέργεια χασίς, ενώ τους παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας, όπου θα απολογηθούν αύριο.

Τα δύο αδέλφια συνέλαβαν προχθές αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με περίπου 2,5 κιλά χασίς, ενώ στο σπίτι του ενός βρέθηκε και ένα κομμάτι πήλινου αμφορέα το οποίο εξέτασε αρχαιολόγος και αποφάνθηκε ότι δεν είναι κάποιας σημαντικής αξίας, ενώ χρονολογικά το τοποθέτησε στα τέλη των Ρωμαϊκών - αρχές Βυζαντινών χρόνων. Ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου διέταξε μάλιστα να γίνει προκαταρκτική εξέταση για το τμήμα του αμφορέα, καθώς και για το 1 κιλό λαθραίου καπνού που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της "Ε" εξετάζεται το ενδεχόμενο τα 2,5 κιλά χασίς να προέρχονται από καλλιέργεια που έκαναν τα δύο αδέλφια για να το εμπορεύονται, ενώ και οι πληροφορίες που είχε η Δίωξη Ναρκωτικών ήταν για εμπόριο χασίς. Χθες η Αστυνομία προχώρησε και σε επίσημες ανακοινώσεις. Πιο αναλυτικά, στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μαζί με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, βρήκαν στο σπίτι του 59χρονου ποσότητα χασίς 610 γραμμαρίων, το λαιμό ενός πήλινου αμφορέα, 961 γραμμάρια λαθραίου καπνού και μια ζυγαριά ακριβείας με τρίμματα χασίς πάνω. Στο σπίτι του 61χρονου αδελφού του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα δενδρύλλιο χασίς ύψους 50 εκατοστών, 18 γραμμάρια χασίς και 74 γραμμάρια λαθραίο καπνό. Η μεγαλύτερη ποσότητα χασίς βρέθηκε πάντως στο σπίτι της αδελφής τους, η οποία δεν μένει στο Πεταλίδι και τα αδέλφια της είχαν τα κλειδιά του σπιτιού για να το προσέχουν. Εκεί λοιπόν είχαν κρυμμένα 1.857 γραμμάρια χασίς, καθώς και ένα αεροβόλο περίστροφο.

Ν.Κ.