Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 08:43

Συνελήφθη για ψευδορκία ο καπετάνιος του "Simone"

Γράφτηκε από την

 

Συνελήφθη για ψευδορκία ο Ουκρανός καπετάνιος του "Simone" και παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στο Αυτόφωρο, όπου αναμένεται να δικαστεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο καπετάνιος δεν... ήξερε να πει στους λιμενικούς τι μετέφερε το πλοίο, ενώ οι φορτωτικές του έγραφαν για φορτίο με τσιγάρα. Συγκεκριμένα, το "Simone", σημαίας Σιέρα Λεόνε, είχε φορτώσει 4.000 χαρτόκουτα, δηλαδή κάπου 2 εκατ. τσιγάρα, μάρκας Royal, από το Μαυροβούνιο και τα παρέδωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Οταν έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά του Βενέτικου το βράδυ της Κυριακής, ήταν ήδη άδειο φορτίου, αλλά επειδή παλιότερα είχε ερευνηθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορικό τσιγαράδικο, ρυμουλκήθηκε προχθές στο λιμάνι της Καλαμάτας και ελέγχθηκε κάθε σπιθαμή του. Οι λιμενικές αρχές έψαξαν το πλοίο μέχρι και για ναρκωτικά, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο από την λιμενική υπηρεσία της Πάτρας. Οσο για το 6μελές πλήρωμα -όλοι τους Ουκρανοί- τόσο ο καπετάνιος όσο και οι υπόλοιποι πέντε ναυτικοί παραμένουν υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας γιατί δεν έχουν ελληνική βίζα.

Η εκκρεμότητα αυτή αναμένεται να λυθεί σύντομα και οι πέντε θα μπορέσουν να φύγουν πιθανότατα αύριο, ενώ για το τι θα γίνει με τον καπετάνιο θα κριθεί σήμερα από το δικαστήριο. Εν τω μεταξύ η λιμενική αρχή Καλαμάτας, που διεξήγαγε και την έρευνα, έχει απαγορεύσει τον απόπλου στο "Simone", μέχρι να επιδιορθωθεί η μηχανική βλάβη. Πάντως μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την τύχη του πλοίου - ενώ όπως μας τόνισαν όλα τα χαρτιά του είναι νόμιμα, όπως και οι φορτωτικές του.  

Ν.Κ.