Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 19:32

3 ανήλικοι οι κλέφτες με το κατσαβίδι και το λοστό 

Γράφτηκε από την

Στο... κουρμπέτι από μικροί έχουν βγει οι 3 ανήλικοι που συνέλαβε προχθές για τρίτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια η Ασφάλεια Καλαμάτας, αυτή τη φορά για 14 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής.

Οι τρεις τους, ένας 15χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, όλοι Ελληνες οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα με τις οικογένειές τους, είχαν συστήσει συμμορία ξεκινώντας τη δράση τους στις 3 του περασμένου μήνα από το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, απ' όπου έκλεψαν 30 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή. Ακολούθησαν σε διάστημα ενάμιση μήνα 8 κλοπές και 2 απόπειρες σε καταστήματα και φροντιστήρια, καθώς και 3 κλοπές μοτοσυκλετών, στην Καλαμάτα, την Αιθαία και το Ασπρόχωμα, μέχρι που τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί μετά την τελευταία τους διάρρηξη τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, σε καφενείο που βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών στην Καλαμάτα. Οι ανήλικοι δράστες συνήθιζαν να δρουν τις νυχτερινές ώρες και παραβίαζαν τις πόρτες χρησιμοποιώντας λοστό ή κατσαβίδι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, τα χρήματα και οι υπολογιστές που έκλεψαν ξεπερνούν σε αξία τα 4.500 ευρώ. 

Πιο αναλυτικά, οι 2 απόπειρες έγιναν σε καταστήματα ψιλικών, ενώ μεταξύ των επιχειρήσεων που έκλεψαν ήταν και 3 φροντιστήρια, απ' όπου σήκωσαν τρεις φορητούς υπολογιστές, δύο κεντρικές μονάδες υπολογιστή, μια οθόνη, ένα net book και χρήματα. Επίσης, εκτός από το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21 και το καφενείο, άνοιξαν κατάστημα στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα με παραδοσιακά και κατεψυγμένα προϊόντα, ψητοπωλείο στην Αιθαία, καθώς και κατάστημα εμπορίας καταδυτικού εξοπλισμού στην Καλαμάτα, απ' όπου έκλεψαν χρήματα. 

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν αύριο, ενώ δεν κρατήθηκαν στη φυλακή και αύριο αναμένεται να προσέλθουν μόνοι τους στην Ανάκριση. 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.