Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:49

Εκλεψαν υπολογιστές από τα ΕΠΑΛ και το 4ο Λύκειο κατά τη διάρκεια των καταλήψεων

Γράφτηκε από την
Εκλεψαν υπολογιστές από τα ΕΠΑΛ και το 4ο Λύκειο κατά τη διάρκεια των καταλήψεων

Οθόνες και υπολογιστές έκλεψαν άγνωστοι από τα γραφεία καθηγητών του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς και από το γραφείο φυλάκων του 4ου Λυκείου Καλαμάτας. Τις κλοπές διαπίστωσαν οι διευθυντές των 3 σχολείων όταν χθες το μεσημέρι έληξε η κατάληψη από τους μαθητές.
Οι δράστες ανέβηκαν στο κτήριο των ΕΠΑΛ κατά τη διάρκεια της κατάληψης, αφού ξήλωσαν τμήμα από το πλέγμα εξωτερικής σκάλας. Στη συνέχεια ξήλωσαν τις κλειδαριές των γραφείων κι έκλεψαν 2 κεντρικές μονάδες υπολογιστών από το 2ο ΕΠΑΛ και μια οθόνη από το 1ο. Αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησαν το χώρο, βρήκαν ένα σφυρί με το οποίο προφανώς οι δράστες έσπασαν τις κλειδαριές. Επίσης βρέθηκε κατεστραμμένη μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του σχολείου.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ελένη Θεοδωρακάκου, η κλοπή έγινε κάποια στιγμή από την Τρίτη το βράδυ μέχρι και χθες το πρωί, οπότε το σχολείο ήταν υπό κατάληψη. Οπως αναφέρει η ίδια, πρώτη φορά δεν υπήρχε καμιά απολύτως επικοινωνία με τους καταληψίες, οι οποίοι απέφευγαν να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς. Από τη μεριά του ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δημήτρης Βρυώνης παρατηρεί πως πρώτη φορά έγινε κατάληψη ενός σχολείου χωρίς να έχει προηγηθεί γενική συνέλευση και χωρίς να υπάρχουν εκπρόσωποι των μαθητών και κάποιο ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οπως υπογράμμισε, οι καθηγητές κατόρθωσαν να μπουν στο σχολείο χθες το μεσημέρι, αφού προηγουμένως είχε εξαφανιστεί όποιος υπήρχε στο χώρο.
Στο 4ο Λύκειο ο διευθυντής Γιάννης Βούρκος εκτιμά πως οι δράστες έκλεψαν την επίπεδη οθόνη υπολογιστή από το… παράθυρο του γραφείου των φυλάκων. Προφανώς τράβηξαν το καλώδιο και την έβγαλαν μέσα από τα κάγκελα του παραθύρου.


NEWSLETTER