Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:54

250.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα εντόπισαν αστυνομικοί σε φορτηγό Ρωσοπόντιου

Γράφτηκε από την

Λαβράκι έβγαλαν αστυνομικοί του Α.Τ. Μεσσήνης, όταν χθες στις 3.20 τα ξημερώματα  σταμάτησαν έξω από το αεροδρόμιο ένα φορτηγό με 250.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα. Εχει συλληφθεί ο 35χρονος Ρωσοπόντιος οδηγός του φορτηγού και είναι σε εξέλιξη έρευνα, με στόχο η Αστυνομία να φτάσει στους λαθρέμπορους. Χρήσιμες για την έρευνα απαντήσεις τόσο για τους συνεργούς του οδηγού όσο και για το σημείο απ' όπου φορτώθηκαν τα λαθραία τσιγάρα, αναμένεται να δώσουν οι τελευταίες τηλεφωνικές κλήσεις του οδηγού. Για την ώρα ο ίδιος ισχυρίζεται πως παρέλαβε το φορτηγό από σημείο μεταξύ Βελίκας και Ανάληψης όπου τον μετέφεραν κάποιοι άγνωστοι από τον Ασπρόπυργο, οι οποίοι στη συνέχεια πήραν στο αυτοκίνητό τους τον προηγούμενο οδηγό.
Ανοιχτό παραμένει δε το ενδεχόμενο να έχουν διαφύγει άλλα φορτηγά με λαθραία τσιγάρα, ενώ κανένα ακόμα στοιχείο δεν υπάρχει για το χώρο όπου έγινε η φόρτωση. Δεν αποκλείεται λοιπόν τα 500 χαρτοκιβώτια με τα λαθραία πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών να ήταν αποθηκευμένα σε κάποια καβάντζα πιθανότατα στην περιοχή της Πυλίας, ή να τα ξεφόρτωσε τις τελευταίες ώρες κάποιο λαθρεμπορικό πλοίο, που προσέγγισε τις μεσσηνιακές ακτές. Για το τελευταίο ενδεχόμενο από χθες το μεσημέρι πραγματοποιείται έρευνα και από τις λιμενικές αρχές του νομού, οι οποίες όμως ενημερώθηκαν από την Αστυνομία αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων.
Η καταμέτρηση και κατάσχεση των λαθραίων πακέτων τσιγάρων έγινε παρουσία στελεχών του ΣΔΟΕ και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, αστυνομικού υποδιευθυντή Δημήτρη Σαλαντή. Οσον αφορά στο ύψος των διαφυγόντων δασμών, αναμένεται να υπολογιστεί τη Δευτέρα, οπότε το κατασχεμένο φορτηγό με το λαθραίο εμπόρευμα πρόκειται να μεταφερθεί στο τελωνείο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως πληροφορηθήκαμε από την Αστυνομία, πρόκειται για κακουργηματική πράξη καθώς το ύψος των διαφυγόντων δασμών αναμένεται να ανέλθει σε… εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Οσον αφορά στο φορτηγό, το οποίο επίσης έχει κατασχεθεί, προφανώς έχει πλαστά στοιχεία καθώς μέχρι αργά χθες δεν είχε σταθεί δυνατόν η Αστυνομία να διασταυρώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του.