Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 09:05

Ο υπάλληλος του πάρκινγκ στους ληστές του ΚΤΕΛ Αρκαδίας 

Γράφτηκε από την
Ο υπάλληλος του πάρκινγκ στους ληστές του ΚΤΕΛ Αρκαδίας 

 

Ο 56χρονος υπάλληλος στο πάρκινγκ του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αρκαδίας είναι ο ένας εκ των δραστών της ληστείας που έγινε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία της εταιρείας, στην Τρίπολη. 

Ο συλληφθείς μαζί με έναν ακόμα, φορώντας φόρμες εργασίας, κουκούλες full face και γάντια, εισέβαλαν με όπλα στα χέρια στα γραφεία του 2ου ορόφου και κλείδωσαν στις τουαλέτες τον μοναδικό υπάλληλο, που ήταν εκείνη την ώρα μέσα και δούλευε. Οι ληστές ήξεραν καλά τα κατατόπια όπως και ποια ήταν η κατάλληλη μέρα και ώρα, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος πήγαινε τις Κυριακές για να βγάλει τις υπηρεσίες για τα δρομολόγια της εβδομάδας. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν, για να έχουν πρόσβαση στα γραφεία της εταιρείας ώστε να πάρουν το χρηματοκιβώτιο όπου γνώριζαν ότι φυλάσσονται τα χρήματα. Αρχικά προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα του λογιστηρίου, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι διέρρηξαν τη διπλανή πόρτα της αποθήκης. Από εκεί με ένα λοστό ξήλωσαν από τον τοίχο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 32.000 ευρώ και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους κλειδωμένο στην τουαλέτα τον υπάλληλο. 

Ολες τους οι κινήσεις καταγράφηκαν σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και έτσι η Ασφάλεια της Τρίπολης είχε σημαντικά στοιχεία για να βασίσει την έρευνά της. Σε συνδυασμό λοιπόν και με άλλες πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, κατέληξαν στο πρόσωπο του 56χρονου Ελληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, που  περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.  

Επιπλέον, ο 56χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς σε έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς στο σπίτι, σε οχήματα ιδιοκτησίας του και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 40 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα χασίς, 16 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 2.935,10 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER