Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 09:31

Ιερείς και στη Μεσσηνία, θύματα του «δράκου της Ξάνθης»

Γράφτηκε από την

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με άλλα 38 άτομα θα καθίσει ο «δράκος της Ξάνθης», γιατί μέσα από το κελί του στις φυλακές Γρεβενών εξαπατούσε ιερείς και στη Μεσσηνία, παριστάνοντας στο τηλέφωνο άλλοτε τον εφοριακό και άλλοτε τον τραπεζικό υπάλληλο ή τον εκπρόσωπο μητροπόλεων.

Πρόκειται για τον 31χρονο που τα Χριστούγεννα του 2012 είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία μιας 34χρονης, την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πιλοτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη.

Ο 31χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, αφού εξαπάτησε 38 ιερείς, μοναχούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" (protothema.gr), τόσο ο ίδιος μέσα από το κελί του στις φυλακές Γρεβενών, όσο και ο 39χρονος «εγκέφαλος» της κομπίνας από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, επικοινωνούσαν με τα θύματα ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι μητροπόλεων, τους έλεγαν ότι επίκειται “κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων και τους έπειθαν να «ασφαλίσουν» τις οικονομίες τους μεταφέροντάς τις σε άλλο λογαριασμό.

Τα θύματα πείθονταν και κατέθεταν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσω τηλεφωνικών επιταγών τις οποίες εισέπρατταν συνεργοί τους. Τα 39 μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» σε Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Κορινθία, Τρίπολη, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθνο και Σύμη και υφάρπαξαν 179.819 ευρώ από τα 38 θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν και άλλα 64.356 ευρώ!