Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 14:05

Συνελήφθη τσιγγάνος για κλοπές τροχοφόρων, και εμπρησμό, στην Κόρινθο

Γράφτηκε από την

Συνελήφθη, το Σάββατο (24-09-2011) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 20χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για Κλοπές Τροχοφόρων, Κλοπή, Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς και Εμπρησμό, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος μαζί με άλλον ένα, το βράδυ της 23-09-2011, αφαίρεσαν από την Κόρινθο Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού.
Στη συνέχεια, με αυτό, εμβόλισαν την περίφραξη καταστήματος ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού και αφού έθραυσαν την γυάλινη είσοδο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή.
Ακολούθως, πήγαν με το αυτοκίνητο στις Κεχριές Κορινθίας, όπου, αφού επίσης εμβόλισαν, μεταλλικό προστατευτικό ρολό και υαλοπίνακα πρατηρίου υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 24χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Εν συνεχεία, κατά την αποχώρηση τους από το δεύτερο κατάστημα, το Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πυλώνα του Ο.Τ.Ε., με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές τόσο το όχημα, όσο και ο πυλώνας.
Αμέσως μετά, αφού αφαίρεσαν  εκ’ νέου άλλο όχημα, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, μετέβησαν σε κοντινό οικισμού ΡΟΜΑ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου και έβαλαν φωτιά  στο όχημα.
Ύστερα από άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών, ο 20χρονος συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.
Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.