Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 18:08

Καλαμάτα: Επέστρεψε στην παλιά "συνήθεια" των διαρρήξεων 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Επέστρεψε στην παλιά "συνήθεια" των διαρρήξεων 

Ο θυμόσοφος λαός λέει «ο λύκος προβιά αλλάζει, όχι γνώμη», έτσι και ο 38χρονος διαρρήκτης αυτοκινήτων που συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας γιατί έκλεψε από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ορκιζόταν πριν 10 μέρες στην πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι δεν θα κλέψει πάλι, αλλά το ξανάκανε!

Ο συλληφθείς είναι Ελληνας χρόνιος χρήστης ηρωίνης και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 15 δικαστικές καταδίκες. Ειδικότητά του είναι οι διαρρήξεις αυτοκινήτων, όπως άλλωστε έκανε και το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, οπότε και παραβίασε δύο αυτοκίνητα σε γειτονιές της Καλαμάτας για να κλέψει. Το ένα αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην οδό Βασ. Αμαλίας και αφαίρεσε από μέσα δύο τσαντάκια με τα έγγραφα του οχήματος και 5 ευρώ, καθώς και ένα ακόμα τσαντάκι από το πορτμπαγκάζ με προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη. Την ίδια νύχτα παραβίασε ένα ακόμα αυτοκίνητο στην πάροδο Παμίσου, απ' όπου έκλεψε μικρό χρηματικό ποσό. 

Ο 38χρονος συλληφθείς είχε καθίσει στις 12 του μήνα στο εδώλιο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Καλαμάτας, κατηγορούμενος και πάλι για δύο απόπειρες κλοπής από αυτοκίνητα στην Καλαμάτα. Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή του σε 3 χρόνια φυλάκιση, αν και είχε αποφυλακιστεί έτσι κι αλλιώς αφού εξέτισε το 1/5 της ποινής κάθειρξης 5 χρόνων. Απολογούμενος παρακάλεσε μάλιστα τις εφέτες να του δώσουν την ευκαιρία να μπει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, να καθαρίσει από την ηρωίνη και να κάνει οικογένεια. Αυτό ισχυρίστηκε ότι είναι το όνειρό του, να παντρευτεί και να κάνει δύο παιδιά γιατί κουράστηκε με τις κλεψιές και τα μπες - βγες στη φυλακή. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER