Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 21:32

Δύο κακοποιοί έβαλαν φωτιά στο σπίτι που διέρρηξαν στη Βέργα

Γράφτηκε από την

Απόπειρα ληστείας, κλοπή και εμπρησμό φέρονται να διέπραξαν, μεταξύ άλλων, χθες τα ξημερώματα δύο κάτοικοι Καλαμάτας που συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίζεται ήδη δικογραφία για μια σειρά αδικήματα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι δύο άντρες, 25 και 30 ετών, εντοπίστηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλαμάτας ενώ -σύμφωνα με τις πληροφορίες- κουβαλούσαν με το μηχανάκι τους τηλεοράσεις plasma κι άλλα κλοπιμαία από σπίτι στη Βέργα, το οποίο διέρρηξαν και του έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα είχαν προκαλέσει αναστάτωση σε μπαρ στην οδό Φαρών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η ιστορία ξεκίνησε γύρω στις 2 τη νύχτα στο μπαρ. Εκεί οι δυο άντρες φέρονται ν' αποπειράθηκαν να ληστέψουν ένα θαμώνα και στη συνέχεια να άρπαξαν το κινητό κάποιου άλλου. Στη συνέχεια με μηχανάκι ανέβηκαν στη Βέργα και μπήκαν στο σπίτι που είχε νοικιάσει κάποιος γνωστός του ενός. Αρπαξαν αντικείμενα που... θεώρησαν ότι μπορούσαν να κουβαλήσουν με το μηχανάκι και κατέβηκαν στην Καλαμάτα, ενώ η Ασφάλεια ήδη τους καταζητούσε έχοντας ειδοποιηθεί για το επεισόδιο στο μπαρ.
Ενώ κινούνταν με το… υπερφορτωμένο μηχανάκι, οι κακοποιοί εντοπίστηκαν από πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας. Ο ένας συνελήφθη λίγο μετά, κοντά στο σπίτι του, και αργότερα συνελήφθη κι ο δεύτερος.
Ο πρώτος μετά τη σύλληψή του ενημέρωσε την Αστυνομία για τη φωτιά στο σπίτι στη Βέργα. Από την Αστυνομία ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας - δυνάμεις της οποίας έσπευσαν κι έσβησαν τη φωτιά, ενώ όμως το σπίτι είχε υποστεί ήδη σημαντική ζημιά.