Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 16:01

“Καμπάνες” σε 4 τσιγγάνους για κλοπές στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Σε 8 χρόνια κάθειρξη τον καθένα καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο τσιγγάνους, και σε 5 χρόνια κάθειρξη τον καθένα δύο ομόφυλους συνεργούς τους, για κλοπές μέσω... τηλεφωνικών συνεννοήσεων που κατέγραψε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Οι δράστες μιλούσαν στο τηλέφωνο και σχεδίαζαν τα χτυπήματά τους για την επόμενη ημέρα, χωρίς να ξέρουν ότι τους καταγράφει ο κοριός. Μάλιστα, πέρυσι τον Σεπτέμβριο οπότε και ξεσκεπάστηκε η δράση τους, στη δικογραφία της Αστυνομίας περιλαμβάνονταν 12 ταυτοποιημένοι δράστες και άγνωστος αριθμός συνεργών τους. Τελικά στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν οι 4 από αυτούς - ενώ ένας πέμπτος παραπέμφθηκε για να δικαστεί από το Μονομελές Ανηλίκων.

Οι διαρρήκτες τσιγγάνοι κατηγορούνταν ότι είχαν ρημάξει από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και πέρυσι τον Αύγουστο 46 σπίτια στην Καλαμάτα, τον Αρι και τα Λέικα και ένα στις Μουρνιές Χανίων, αρπάζοντας χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Χθες το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των δύο με τις μικρότερες ποινές για μια κλοπή και έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του ενός, ενώ τους άλλους δύο τους καταδίκασε για συνολικά 6 κλοπές.

Ν.Κ.