Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 17:28

30 χρόνια φυλακή σε τσιγγάνους για κλοπή στον Αγιο Ανδρέα 

Γράφτηκε από την
30 χρόνια φυλακή σε τσιγγάνους για κλοπή στον Αγιο Ανδρέα 

Σε 6 χρόνια κάθειρξη η κάθε μια καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 4 τσιγγάνες από τη Μεσσήνη και το Ασπρόχωμα, καθώς και 1 ομόφυλός τους, επειδή κρίθηκαν ένοχοι για την κλοπή 8.500 ευρώ από ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αγιο Ανδρέα - τα 5.000 ευρώ από αυτά τα έκρυβε η μια τσιγγάνα στα... pampers του μωρού, στο σπίτι της στη Μεσσήνη.

Οι δύο από τις κατηγορούμενες εμφανίστηκαν ως πελάτισσες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αγιο Ανδρέα - κι όσο οι δύο τους συζητούσαν για να κλείσουν... δωμάτιο, ο συγκατηγορούμενός τους, αδερφός της μίας, έκλεψε δύο τσαντάκια από τον όροφο, με 8.500 ευρώ συνολικά. 

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο και τον αστυνομικό που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, τα δύο αδέρφια και μια ακόμα ομόφυλή τους από τη Μεσσήνη, μαζί με μια τέταρτη τσιγγάνα, που μένει στον καταυλισμό "Παναγάκια" στο Ασπρόχωμα, έφτασαν με ένα πράσινο τζιπ το απόγευμα της Κυριακής στις 24 Μαΐου του 2015 στα ενοικιαζόμενα. Οπως θα έκανε κάθε υποψήφιος πελάτης, πήγαν στο χώρο υποδοχής και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη και τη γυναίκα του δωμάτιο. Στο μεταξύ όμως ο κατηγορούμενος ανέβηκε από μια σκάλα στον πάνω όροφο, όσο εκείνες είχαν πιάσει την κουβέντα στον ιδιοκτήτη. 

Η αναζήτηση του κλέφτη στους πάνω ορόφους δεν πήγε χαμένη: Σε ένα δωμάτιο βρήκε ένα τσαντάκι όπου μέσα υπήρχαν ένα πορτοφόλι με 1.500 ευρώ, μια ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάρια και δύο τραπεζικές κάρτες, καθώς επίσης τιμολόγια, 5 στικάκια και τα κλειδιά του σπιτιού του ζευγαριού των ιδιοκτητών στην Καλαμάτα. Σε ένα άλλο τσαντάκι, το οποίο επίσης έκλεψε ο τσιγγάνος, υπήρχαν μέσα 7.000 ευρώ και 4 βιβλιάρια καταθέσεων. 

Ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του δεν κατάλαβαν τίποτα και ανακάλυψαν ότι τα τσαντάκια με τα λεφτά έλειπαν το πρωί της επόμενης μέρας. Πήγαν λοιπόν στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου ο ιδιοκτήτης δήλωσε την κλοπή περιγράφοντας με λεπτομέρειες τους επισκέπτες στα ενοικιαζόμενα το προηγούμενο απόγευμα. Εν τω μεταξύ, περνώντας λίγο νωρίτερα από το Χαρακοπιό το ζευγάρι των παθόντων έπεσε πάνω στο τζιπ με τους κατηγορούμενους και ο άνδρας τους ακολούθησε γιατί μπήκαν μέσα σε ένα παντοπωλείο και φοβήθηκε πως θα κλέψουν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του. Βέβαια, ο ίδιος δεν τους πήρε από πίσω όταν τον είδαν και... εξαφανίστηκαν μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, αλλά αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ετσι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν για το σπίτι των αδελφών στη Μεσσήνη. Φτάνοντας βρήκαν στο σπίτι μόνο την αδερφή, την οποία προσήγαγαν στην Ασφάλεια. Εκεί, ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του αναγνώρισαν την τσιγγάνα, η οποία μάλιστα φορούσε ακόμα το ίδιο φόρεμα με το οποίο είχε παρουσιαστεί στα ενοικιαζόμενα την Κυριακή. Χθες, η εν λόγω κατηγορούμενη, ο αδελφός της και οι δύο ομόφυλές τους δικάστηκαν ερήμην αφού δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Η πέμπτη κατηγορούμενη, η οποία έκρυβε τα χρήματα μέσα στα pampers του μωρού της, ήταν η μόνη που κάθισε στο εδώλιο. Ισχυρίστηκε μάλιστα στην απολογία της πως τα χρήματα προέρχονταν από την πώληση ενός αγροτικού του πεθερού της, και της τα έδωσε για να τα κρύψει επειδή ο κουνιάδος της θα τα "έπινε" στα ναρκωτικά.

Και στους 5 κατηγορούμενους δόθηκε πάντως αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τον όρο της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ από τον καθένα.  

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER