Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 08:58

Πλιάτσικο από τσιγγάνους στο αφύλαχτο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το πλιάτσικο από τσιγγάνους σχεδόν καθημερινά από τις αφύλακτες εγκαταστάσεις του ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας καταγγέλλει στην "Ε" ο έμπορος φρούτων Φώτης Τσούλος.

Θύμα και ο ίδιος κλοπής το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας προς ξημέρωμα Τρίτης, θέλει μέσα από την καταγγελία του να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής και τους άλλους επαγγελματίες του Βιοτεχνικού Πάρκου για να γίνει επιτέλους κάτι. Η ζημιά η δική του είναι 1.500 ευρώ και ήδη έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ έχει καταθέσει και μήνυση κατ' αγνώστων. 

Οπως ο ίδιος μας περιέγραψε, «Καθαρά Δευτέρα προς Τρίτη μια ομάδα Ρομά έσπασε το λουκέτο της πίσω πύλης του ΒΙΟΠΑ, πήγανε στα φορτηγά έξω από το μαγαζί μου (Γ8 Κατάστημα), ανοίξανε το θάλαμο και πήρανε 55 κλούβες με φρούτα και το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ του φορτηγού». Το ότι πρόκειται για τσιγγάνους το στηρίζει στο ότι «30 αγροτικά την ημέρα μπαίνουν στο ΒΙΟΠΑ, οι μόνοι που έρχονται μέσα είναι Ρομά, τους βλέπω κάθε μέρα στο μαγαζί μου, κοιτάνε τι έχουμε στα μαγαζιά, αν ανοίγει η τάπα στο ρεζερβουάρ· στις δύο ώρες θα μπουν 10 Ρομά με αγροτικά, επειδή αυτοί παίρνουν παλιοσίδερα και παλέτες, μπαίνουν να δουν». Και προσθέτει πως «στο ΒΙΟΠΑ η συγκεκριμένη ομάδα κάνει τις κλεψιές· μπαίνουν σαν πελάτες, βολιδοσκοπούν και τα "χοντρά", τα κλέβουν τη νύχτα».

Μάλιστα «στο δίπλα μαγαζί έκλεψαν παλέτες και παγωτά το Σάββατο. Εμένα Καθαρή Δευτέρα προς Τρίτη, στην πίσω πτέρυγα έκλεψαν μια μπαταρία. Το φαινόμενο είναι καθημερινό». Ο ίδιος καταγγέλλει ότι οι κλεψιές, «είναι συχνό φαινόμενο, κι από εμένα έχουν κλέψει άπειρες φορές μικρά πράγματα, μια παλέτα, έναν καθρέπτη, μια ρεζέρβα· μια σκούπα άμα ξεχάσεις απ' έξω, την έκλεψαν». Κάποιες φορές δε, επειδή οι κλοπές αυτές δεν είναι αξίας, πολλοί επαγγελματίες δεν το καταγγέλλουν καν στην Αστυνομία. Οι καταγγελίες όμως που φτάνουν στην Ασφάλεια Καλαμάτας διερευνώνται και γίνονται συλλήψεις, αλλά αυτό δεν σταματάει τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα από το να κλέβει. Γι' αυτό και είναι σημαντικό, σύμφωνα με τον Φ. Τσούλο, οι κλοπές να γίνονται γνωστές και οι επαγγελματίες να παίρνουν τα μέτρα τους. «Να έχουν το νου τους οι καταστηματάρχες, και μπορεί να έχουν δει και κάτι άλλο σε μια άλλη πτέρυγα», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Κλείνοντας θίγει και το ζήτημα της φύλαξης των εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει «υπάρχει ένα επόπτης τις πρωινές ώρες, τη νύχτα δεν έχει φύλακα και το ΒΙΟΠΑ μένει αφύλακτο, με τόσες επιχειρήσεις...».

Ν.Κ.