Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 13:53

“Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την

Τους υπαλλήλους της ΔΕΗ παρίσταναν δύο Ελληνες, 39 και 40 χρόνων από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, για να εξαπατούν ηλικιωμένους και να τους κλέβουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά τους.

Οι δυο τους την περασμένη Πέμπτη το πρωί έκλεψαν 2.250 ευρώ από μια 72χρονη στον Αμμο του Δήμου Καλαμάτας και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με έναν 80χρονο στον Αρι, αλλά δεν τους πίστεψε. Οι περιφερόμενοι απατεώνες συνελήφθησαν το Σάββατο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης, όπου και εκεί κατάφεραν να ξεγελάσουν ηλικιωμένους πουλώντας το παραμύθι ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο και το σπίτι τους θα πάρει φωτιά. Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο να καούν ζωντανοί, τους έβαζαν και μάζευαν σε μια πετσέτα ή σεντόνι όλα τα λεφτά και τα χρυσαφικά τους για να φύγουν γρήγορα από το σπίτι, και τους τα έκλεβαν. Οι δύο απατεώνες κατηγορούνται συνολικά για 11 περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στην Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία. Ολες οι απάτες φέρονται να έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο Ελληνα και άγνωστους συνεργούς τους.