Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 15:00

Συνάντηση με τον Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας για τα προβλήματα φύλαξης των μεταναστών 

Γράφτηκε από την

Ζητήματα ασφάλειας, υγείας και ωραρίου τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν προχθές Πέμπτη με τον διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού μας, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος και Αθανάσιος Πριστούρης αντίστοιχα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση αναφέρεται ειδικότερα ότι συζητήθηκαν «τα προβλήματα, αλλά και οι κίνδυνοι, που απορρέουν από την φύλαξη των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας».

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται, στον Π. Πούπουζα «τέθηκε το ζήτημα της ασφαλούς φύλαξης των ανθρώπων αυτών στον αναφερόμενο χώρο των κατασκηνώσεων, των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τη φύλαξή τους όσο και με τη μεταφορά τους στο Γ.Ν.Ν. Καλαμάτας – Εισαγγελία, την υπερεργασία των συναδέλφων και τέλος τον εκτιμώμενο χρόνο παραμονής τους στις ανωτέρω κατασκηνώσεις».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο αστυνομικός διευθυντής κατανόησε πλήρως τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν χαρακτηρίζοντάς τα ως απόλυτα λογικά και δεσμεύτηκε, μετά το πέρας των προβλεπόμενων διαδικασιών, α) την απολύμανση, τόσο των χώρων στις αστυνομικές υπηρεσίες που φιλοξένησαν, όσο και των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την μετακίνησή τους, β) την ανάληψη πρωτοβουλίας προκειμένου σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος ο οποίος να παρέχει τα εχέγγυα της ασφαλούς φύλαξης και παραμονής τυχόν μελλοντικών παράτυπων μεταναστών καθώς και γ) την τήρηση όσων προβλέπονται από τις διατάξεις περί χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού».