Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 21:17

Κλοπές αγγουριών από θερμοκήπια της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Ακόμη και την αγροτική παραγωγή έχουν βάλει στο μάτι κλέφτες στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών σε αγροτικά προϊόντα μέσα από θερμοκήπια.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν είναι ότι κλέβουν μέρος της παραγωγής αλλά προκαλούν και ζημιές στο πλαστικό των θερμοκηπίων -προκειμένου να μπουν σε αυτό- αλλά και στα φυτά. Τα πρώτα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή των Φιλιατρών εδώ και 20 μέρες περίπου, με το τελευταίο να διαπιστώνεται προχθές, ενώ χθες διαπιστώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Ελαία. 

Οπως είναι φυσικό όλα αυτά έχουν αναστατώσει τους παραγωγούς που δεν ξέρουν πλέον πώς να προφυλάξουν την παραγωγή και τις εγκαταστάσεις τους. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι κλέφτες χτυπούν τις βραδινές ώρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλοπές ξεκίνησαν με την έναρξη της συγκομιδής των αγγουριών. Πριν λίγες μέρες από θερμοκήπιο στα Φιλιατρά έκλεψαν 4 κουτιά με έτοιμα συσκευασμένα αγγούρια, προχθές το βράδυ μπήκαν σε άλλο θερμοκήπιο και έκλεψαν άγνωστο αριθμό αγγουριών πάνω από τα φυτά, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και λίγο παλιότερα κλέβοντας αγγούρια και κολοκύθια. Χθες χτύπησαν και στην περιοχή της Ελαίας κλέβοντας αγγούρια και μελιτζάνες από θερμοκήπια της περιοχής.

Οπως μας έλεγαν παραγωγοί, μπορεί να έχουν γίνει και άλλες κλοπές καθώς αν ο κλέφτης μπει κανονικά από την πόρτα του θερμοκηπίου χωρίς να σκίσει το πλαστικό, είναι δύσκολο να διαπιστώσει κάποιος αν το έχει κλέψει. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που εκτός από την παραγωγή προκαλείται ζημιά στο πλαστικό αλλά και στα ίδια τα φυτά καθώς μέσα στο σκοτάδι τα στραπατσάρουν. Εκτιμάται δε ότι τα προϊόντα αυτά διατίθενται στην αγορά με διάφορους τρόπους.

Κ.Μπ.