Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:27

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στις περιοχές Σπάρτης και Μονεμβασιάς

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν ακόμη (13) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην περιοχή της Σπάρτης και της Μονεμβασίας Λακωνίας , ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε  (5) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας  28, 25, 17, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ημεδαποί, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου, του τρέχοντος έτους, εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.

Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 47.870 ευρώ περίπου, καθώς επίσης κοσμήματα και χρυσαφικά, που η αξία τους ανέρχεται στα 19.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για  να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους  και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Από την ΑΔ Λακωνίας