Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 09:14

4 τσιγγάνοι λήστεψαν 82χρονο στο Φίλια 

Γράφτηκε από την
4 τσιγγάνοι λήστεψαν 82χρονο στο Φίλια 

 

Με την απειλή μαχαιριού 4 Ελληνες τσιγγάνοι λήστεψαν το περασμένο Σάββατο έναν 82χρονο στο Φίλια του Δήμου Οιχαλίας και μια 70χρονη στη Μεσσήνη.

Οι δύο από αυτούς, ένας 40χρονος και ένας 36χρονος,  συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας λίγες ώρες μετά, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ για τους άλλους δύο έληξε το αυτόφωρο αλλά οι αστυνομικοί ξέρουν ποιοι είναι. 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τρεις από τους τέσσερις τσιγγάνους φορώντας φούτερ με κουκούλες πήγαν πρώτα στο Φίλια. Αφησαν τον τέταρτο στο αυτοκίνητο να φιλάει τσίλιες και να περιμένει για να φύγουν γρήγορα, και χτύπησαν την πόρτα του 82χρονου Ελληνα. Ηταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και ο ηλικιωμένος νόμισε ότι πήγαν οι δικοί του στο σπίτι, αφού ήταν ανήμερα της εθνικής επετείου και δεν το βρήκε παράξενο να πάει κάποιος εκείνη την ώρα επίσκεψη. Ανοιξε λοιπόν ανυποψίαστος και βρέθηκε μπροστά στους τρεις τσιγγάνους που τον απείλησαν με μαχαίρι και για να τον φοβίσουν, του έριξαν μια μπουνιά στα πλευρά. Πριν φύγουν, έκλεψαν ένα ρολόι, το κινητό τηλέφωνο του ηλικιωμένου και... λουκάνικα από το ψυγείο. Από το Φίλια, οι ληστές κατευθύνθηκαν στη Μεσσήνη και γύρω στις 9.30 το βράδυ έσπασαν το τζάμι στην πόρτα του σπιτιού μιας 70χρονης Αλβανής και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Δεν βρήκαν όμως τίποτα για να κλέψουν και για να μην φύγουν άπραγοι, τράβηξαν από το λαιμό της την χρυσή αλυσίδα που φορούσε και τα χρυσά σκουλαρίκια από τα αυτιά της. 

Η εγκληματική τους δράση δεν άργησε να αποκαλυφθεί, αφού οι παθόντες ειδοποίησαν την Αστυνομία και τα Αστυνομικά Τμήματα Μελιγαλά και Μεσσήνης, με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνδύασαν τα στοιχεία που είχαν αφήσει πίσω τους οι ληστές και κινήθηκαν γρήγορα για να τους πιάσουν. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες έχουν ήδη αναγνωριστεί διά ζώσης από τους ηλικιωμένους, αφού όταν οι αστυνομικοί τους έπιασαν, τον έναν στο Αριοχώρι και τον άλλον στον Αρι όπου μένουν, τους οδήγησαν στο τμήμα. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και τους δύο συνεργούς τους, ηλικίας 25 και 30 ετών. Χθες μάλιστα οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Καλαμάτας.


NEWSLETTER