Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 14:21

Ανήλικοι οι 2 από τους 4 συλληφθέντες για κλοπές 

Γράφτηκε από την
Ανήλικοι οι 2 από τους 4 συλληφθέντες για κλοπές 

Δεν έχει σταματημό όπως φαίνεται η παραβατική δράση δύο αδελφών από τη Μεσσήνη, 18 χρόνων ο ένας και 16 χρόνων ο άλλος, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνελήφθησαν για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας -αυτή τη φορά μαζί με έναν 24χρονο και έναν ακόμα 16χρονο, για 4 κλοπές και απόπειρα κλοπής.

Οι κλοπές έγιναν όλες σε μια νύχτα, την περασμένη Τετάρτη προς Πέμπτη, στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα οι 4 συλληφθέντες, όλοι τους Ελληνες, κατηγορούνται ότι έκλεψαν το Γραφείο Κοινωνικής Ανάπτυξης Νέων στην πλατεία Οθωνος, τρόφιμα αξίας 1.100 ευρώ από τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Αγία Τριάδα και ένα αυτοκίνητο από την οδό Σουλίου, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν και ένα περίπτερο στην οδό Αθηνών. Μάλιστα από το γραφείο στην πλατεία Οθωνος έφυγαν με έναν φορητό υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μια φωτογραφική μηχανή και 160 ευρώ σε μετρητά. Η τύχη τους φαίνεται πως σταμάτησε όταν πήγαν να κλέψουν το περίπτερο γιατί τους είδαν και έτσι όχι μόνο έφυγαν άπραγοι, αλλά ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους. Οσο για το αυτοκίνητο, αυτό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στον Αγιο Νικόλαο στη Μεσσήνη.

Να σημειωθεί ότι τα δύο αδέλφια από τη Μεσσήνη έχουν συλληφθεί ξανά γιατί έκλεβαν μηχανάκια, τα διέλυαν και μετά πωλούσαν τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά. Μάλιστα, σε βάρος τους υπάρχει μια ακόμα δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας, πάλι για κλοπές δικύκλων. Σε εκείνη την περίπτωση, δρούσαν μαζί με άλλους δύο ανήλικους -ο ένας από αυτούς είναι ο έτερος 16χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή- και είχαν συλληφθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο για 35 κλοπές! 

Οι 4 συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Ασφάλεια είναι για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του 24χρονου στον Αντικάλαμο έναν κινητήρα μοτοσυκλέτας, για τον οποίο ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής του. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER