Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 14:46

4 τσιγγάνοι οι δράστες απόπειρας κλοπής στον Αμμο

Γράφτηκε από την
4 τσιγγάνοι οι δράστες απόπειρας κλοπής στον Αμμο

Τέσσερις Ελληνες τσιγγάνοι, όλοι τους καταδικασμένοι πάμπολλες φορές για κλοπές και διαρρήξεις, φέρονται ως δράστες μιας απόπειρας κλοπής σε σπίτι στον Αμμο του Δήμου Καλαμάτας, ανήμερα της εθνικής επετείου.

Οι 4 κατηγορούμενοι, ηλικίας 40, 36, 30 και 25 ετών, διέρρηξαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι στις 9 το πρωί, χωρίς να υπολογίσουν ότι μέσα είναι η ιδιοκτήτρια, η οποία άκουσε θόρυβο και όταν πήγε να δει τι συμβαίνει, αυτοί το έσκασαν τρέχοντας. Δεν είχαν όμως υπολογίσει ότι κάθε τους κίνηση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν εγκατεστημένες στο σπίτι και έτσι το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας που ανέλαβε την προανάκριση, τους ταυτοποίησε και σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή. Η εν λόγω δικογραφία κατατέθηκε στον εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο επιχείρησης που έκανε εκείνη τη μέρα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Επιπλέον την ίδια μέρα έγιναν στη Μεσσηνία συνολικά 13 συλλήψεις. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Μία 34χρονη και μία 24χρονη Ελληνίδες στον Αγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Καλαμάτας για την κατοχή από κοινού ποσότητας ηρωίνης 0,8 γραμ. Ενας 31χρονος Σύρος και ένας 33χρονος Αιγύπτιος στο αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της Καλαμάτας, γιατί προσπάθησαν να πετάξουν για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας με πλαστά έγγραφα. Συγκεκριμένα, ο Σύρος είχε μαζί του πλαστή ελληνική ταυτότητα, ενώ ο Αιγύπτιος έδειξε στους αστυνομικούς μια γνήσια βουλγαρική ταυτότητα, η οποία όμως είχε δηλωθεί ως κλεμμένη. Οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. 

Επίσης, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και θα απελαθούν.

Ν.Κ.


NEWSLETTER