Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 15:23

Παλιός γνώριμος των αρχών ο διαρρήκτης των λεωφορείων στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

Παλιά του τέχνη κόσκινο, για έναν 47χρονο Τριπολιτσιώτη που είχε βάλει στο μάτι λεωφορεία του ΚΤΕΛ στη Μεγαλόπολη και συνελήφθη την Πρωταπριλιά από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος για 5 απόπειρες κλοπής και κλοπή.

Ο συλληφθείς έχει και άλλες δύο φορές κατηγορηθεί ως διαρρήκτης λεωφορείων και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 χρόνων από το Μονομελές Κακουργιοδικείο Καλαμάτας, γιατί είχε κατακλέψει τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. 

Ο αρτοποιός -κατά δήλωσή του- στο επάγγελμα είχε μάθει και άνοιγε το διακόπτη ασφαλείας ή αλλιώς άνοιγε το ντουλάπι που χρησίμευε για κρεβάτι, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Την ίδια «δουλειά» έκανε άλλωστε το 2013 και στο ΚΤΕΛ της Τρίπολης οπότε ήταν εξασκημένος στο αντικείμενο. Ο επονομαζόμενος και ως «πληγή του ΚΤΕΛ», το διάστημα των δύο μηνών που είχε ρημάξει τις εισπράξεις των εισιτηρίων από τα λεωφορεία στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας, επέστρεψε στην παλιά του τέχνη από τις 20 Μαρτίου. Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά έβαλε τα λεωφορεία που στάθμευαν στο ΚΤΕΛ Μεγαλόπολης, τα οποία έβρισκε παρκαρισμένα στον κλειστό χώρο της αγοράς. Μέχρι το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να κλέψει κάτι από τα πρώτα 4 λεωφορεία, μέχρι που η τύχη τού… χαμογέλασε ανήμερα την Πρωταπριλιά. Ο 47χρονος άνοιξε τότε το πέμπτο λεωφορείο και έκλεψε από μέσα τσιγάρα, δύο πλαστικά τάσια αξίας 150 ευρώ και 60 ευρώ σε μετρητά. Οι αστυνομικοί όμως ήδη έψαχναν για το ποιος είναι αυτός που ανοίγει τα λεωφορεία και τον θεώρησαν ύποπτο, οπότε τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν πάνω του 11 ναρκωτικά χάπια Λοναρίντ, χωρίς ιατρική συνταγή. Οταν προσήχθη στο Α.Τ. Μεγαλόπολης άρχισε να ξετυλίγεται και το κουβάρι των διαρρήξεων στα λεωφορεία και έτσι στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν οι 4 απόπειρες κλοπής και η μία κλοπή. 

Ν.Κ.