Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 09:16

Τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στο σπίτι της υπεύθυνης τροφοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας - Αρνείται τις κατηγορίες

Γράφτηκε από την
Τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στο σπίτι της υπεύθυνης τροφοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας - Αρνείται τις κατηγορίες

 

Μπροστά σε ένα... μίνι μάρκετ βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της 57χρονης νοσοκομειακής υπαλλήλου που κατηγορείται ότι έκλεβε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό από το νοσηλευτικό ίδρυμα Καλαμάτας.

Η υπάλληλος ως υπεύθυνη τροφοδοσίας είχε τα κλειδιά της αποθήκης τροφίμων και όπως φαίνεται διαχειριζόταν κατά το δοκούν τις προμήθειες της κουζίνας. Μάλιστα πληροφορίες φέρουν την κατηγορούμενη να έκανε αυτή την "δουλειά" τα τελευταία 2 - 3 χρόνια, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα είχε εντελώς αποθρασυνθεί και έπαιρνε σχεδόν φανερά τις σακούλες στο σπίτι. 

Οπως έγραφε χθες η "Ε", η συγκεκριμένη υπάλληλος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης. Είχε φύγει νωρίτερα από το νοσοκομείο με δύο γεμάτες σακούλες και επέστρεφε σπίτι της με το φερόμενο ως συνεργό της, έναν 55χρονο συνάδελφό της στον ίδιο τομέα. Με το που έφτασαν σπίτι της με το αυτοκίνητό του, αυτή κατέβηκε και τότε οι αστυνομικοί οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις της, την έπιασαν με... τη γίδα στην πλάτη. Οταν δε οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο σπίτι για να το ερευνήσουν, έμειναν έκπληκτοι από την αφθονία των αγαθών στους καταψύκτες και τα ράφια της κουζίνας. Μεγάλες ποσότητες κίτρινα τυριά, ντομάτες, κατεψυγμένα κοτόπουλα και καλαμάρια, βούτυρα, μαρμελάδες, αναλώσιμα κουζίνας αλλά και υγειονομικά υλικά του νοσοκομείου όπως γάντια, σύριγγες, επιδέσμους, μέχρι και ένα αναπηρικό αμαξίδιο - που ωστόσο μετά δεν αναγνωρίστηκε ως περιουσία του νοσοκομείου. 

Μάλιστα νοσοκομειακοί κύκλοι θέλησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός μιλώντας για 2 κιλά ντομάτες και 1 κιλό τυρί, ευτελούς αξίας. Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαίωσαν την "Ε" πως μόλις φτάσει σε αυτούς η έκθεση της Αστυνομίας, θα προχωρήσουν και στις προβλεπόμενες πειθαρχικές ενέργειες για την υπάλληλο. Μας είπαν ακόμα πως ούτε η ίδια, ούτε ο φερόμενος ως συνεργός της θα επιστρέψουν στο ίδιο πόστο, ενώ πιθανή είναι και η διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. 

Οσο για τον έτερο κατηγορούμενο, αυτός φαίνεται ότι έπαιρνε ως... ανταμοιβή μερικά τρόφιμα κατά διαστήματα, ενώ και στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες παρά μόνο λίγο τυρί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την σύλληψή της, οι αστυνομικοί πήγαν οι ίδιοι στα μαγειρεία του νοσοκομείου και συγκρίνανε τις συσκευασίες των τροφίμων που είχε στις δύο τσάντες και στο σπίτι της, με αυτές στην κουζίνα του νοσηλευτικού ιδρύματος - ενώ αναγνώρισαν τις συσκευασίες και υπάλληλοι του νοσοκομείου. Η ίδια πάντως δεν παραδέχτηκε τίποτα απολύτως, αντίθετα με το συγκατηγορούμενό της.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τρόφιμα βρέθηκε και νοσοκομειακός εξοπλισμός στο σπίτι της, καθώς και φάρμακα διετίας και υγειονομικά υλικά τα οποία έχουν καταργηθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, γεγονός που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές δείχνει ότι οι κλεψιές γίνονταν σε βάθος χρόνου. 

Στην συλληφθείσα και το φερόμενο ως συνεργό της απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα από τον εισαγγελέα και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER