Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 15:08

Με πλαστή ελληνική ταυτότητα από Καλαμάτα για Στοκχόλμη

Γράφτηκε από την
Με πλαστή ελληνική ταυτότητα από Καλαμάτα για Στοκχόλμη

Στη Σουηδία με πλαστή ελληνική ταυτότητα, προσπάθησε να ταξιδέψει το Μεγάλο Σάββατο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μια 20χρονη Σύρια, και συνελήφθη.

Τη Σύρια συνόδευε ένας 49χρονος Ελληνας από την Αθήνα, που όπως προέκυψε θα την συνόδευε με το ίδιο αεροπλάνο στην Στοκχόλμη της Σουηδίας και αυτός θα επέστρεφε. Πιο αναλυτικά, η συλληφθείσα είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα τις τελευταίες 20 ημέρες και όπως φαίνεται θα πλήρωνε το κύκλωμα που την προμήθευσε με την πλαστή ελληνική ταυτότητα για να φτάσει στον πολυπόθητο για αυτήν προορισμό της, στη Σουηδία. Ο Ελληνας που συνελήφθη μαζί της, είναι ένας από αυτούς οι οποίοι για ένα μεροκάματο συνοδεύουν παράτυπους μετανάστες εκτός συνόρων, για να πληρωθεί -συνήθως- το κύκλωμα με το που θα φτάσουν στον προορισμό τους και ο συνοδός θα πάρει ένα μικρό μέρος για τον κόπο και το ρίσκο που πήρε να τον ανακαλύψουν οι διωκτικές αρχές, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Η σύλληψη των δύο έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Σύριας για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς ημεδαπός και του Ελληνα για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.


NEWSLETTER