Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 10:57

Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ 58.000 απάτες στο Ιντερνετ!

Γράφτηκε από την
Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ 58.000 απάτες   στο Ιντερνετ!

Μέλος κυκλώματος το οποίο έκανε χιλιάδες απάτες μέσω Διαδικτύου φέρεται να είναι ο 26χρονος που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Κοπανάκι, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και οι 4 κατηγορούμενοι υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών και είχαν πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο πάνω από 58.000 παράνομες συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, με οικονομικό όφελος πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές, διαπιστώθηκε ότι οι 4 δράστες διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων. Με τη χρήση ειδικών λογισμικών, υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποιούσαν παράνομες συναλλαγές.

Οι έρευνες έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων (οι οποίοι είναι 21, 26, 39 και 43 ετών) την περασμένη Πέμπτη, σε Μεσσηνία, Αττική και Πάτρα. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 5 σκληροί δίσκοι, 5 κινητά τηλέφωνα, 7 βιβλιάρια καταθέσεων, 1 μπλοκ επιταγών, 4 κάρτες ανάληψης, 1 πιστωτική κάρτα, 1 κάρτα φορητής μνήμης, 1 κάρτα sim καθώς και πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα τουλάχιστον το τελευταίο έτος δρούσε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών οι οποίες -όπως προέκυψε προανακριτικά- έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 58.000 παράνομες συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω Διαδικτύου.

Από τις συναλλαγές αυτές το κύκλωμα αποκόμισε παράνομα, σε βάρος των κατόχων των πιστωτικών καρτών, σημαντικά οικονομικά οφέλη τα οποία θα προσδιοριστούν από την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης - καθώς υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σε βάρος των 4 κατηγορούμενων έχε σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες μέσω υπολογιστών.


NEWSLETTER