Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 16:43

24 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Συνολικά 68 άτομα, εκ των οποίων 24 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν την Παρασκευή σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη Μεσσηνία από τις συνολικά 24 συλλήψεις, οι 9 ήταν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλλήψεις για ΚΟΚ γίνονται συνήθως για δίπλωμα και μέθη. Επίσης, στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά 108 άτομα και έγινε έλεγχος σε 996. Επιπλέον, ελέγχθησαν 768 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 354 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν: 3 Ελληνες για ναρκωτικά και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Συγκεκριμένα, 48χρονος στο Πεταλίδι γιατί κατείχε 11,3 γραμ. χασίς και τσιγαριλίκι χασίς. 53χρονος στο Κόκκινου γιατί σε έρευνα στο στάβλο του οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν 12 ναρκωτικά χάπια, ένα δίκαννο χωρίς άδεια και 8 φυσίγγια. 20χρονος τσιγγάνος, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει από αυτοκίνητο στην Καλαμάτα, τον κυνήγησαν και λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο Ασπρόχωμα. Σε σωματική έρευνα βρέθηκαν πάνω του 15,6 γραμ. χασίς. 5 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή. 9 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 55χρονος Ελληνας στην Κυπαρισσία και 35χρονος Αλβανός στο Μελιγαλά για καταδικαστικά έγγραφα. 5 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής μοτοσυκλέτας, η οποία είχε γίνει στις 11 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 14χρονου Ελληνα για κλοπή.