Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 09:03

Διέρρηξαν 13 αυτοκίνητα με κατσαβίδι στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Διέρρηξαν 13 αυτοκίνητα με κατσαβίδι στην Καλαμάτα 

 

Συνολικά 13 αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει με κατσαβίδι στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα και αποπειραθεί να ανοίξουν άλλα 2 κλέβοντας από μέσα χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο υπήρχε, ένας 33χρονος Μαροκινός, μετρ του είδους, και ο 21χρονος Αλγερινός μαθητευόμενός του.

Οι δύο κλέφτες συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - ενώ τους αναζητούσε η Ασφάλεια μετά την διάρρηξη που έμελε να είναι και η... μοιραία γι' αυτούς, το προηγούμενο βράδυ σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Πραξιτέλους.

Οι συλληφθέντες με κατσαβίδι παραβίασαν την κλειδαριά του αυτοκινήτου και έκλεψαν από μέσα 2 κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας. Ομως τους είδαν και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στην Αστυνομία πώς έμοιαζαν οι δύο δράστες. Ετσι ξεκίνησαν οι αναζητήσεις και το απόγευμα της επομένης στην οδό Κορώνης τους βρήκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Πάνω τους κουβαλούσαν τα κινητά τηλέφωνα και τα έγγραφα που είχαν κλέψει το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σε ένα τσαντάκι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ζευγάρι γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δύο ρολόγια, μια φωτογραφική μηχανή και ένα πορτοφόλι, τα οποία εκτιμάται ότι είχαν κλέψει από αλλού.

Οπως άλλωστε προέκυψε στη διάρκεια της προανάκρισης, από τις 6 Φεβρουαρίου φέτος έως και την περασμένη Παρασκευή οι δυο τους είχαν κλέψει 13 αυτοκίνητα στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα, τα 12 σταθμευμένα στην Πραξιτέλους, Σποράδων, Ηρώων, Ακρίτα, Αθηνών, Ευριπίδου, Λεΐκων, Υδρας, Αριστείδου και ένα στο Ασπρόχωμα, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν από άλλα δύο στις οδούς Ιονίας και Σποράδων. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, επέλεγαν αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν ξεχάσει μέσα ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πράγματα, αλλά και καλά αυτοκίνητα στα οποία θεωρούσαν ότι μπορεί κανείς να έχει αφήσει χρήματα. 

ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Ο 33χρονος Μαροκινός θεωρείται από τους αστυνομικούς μετρ στις διαρρήξεις αυτοκινήτων και εξασκούσε με... επιτυχία το επάγγελμα και στην Πάτρα. Παραβίαζε συνήθως την κλειδαριά στην πόρτα, αφήνοντας ελάχιστα ίχνη και άλλες φορές το παράθυρο, οπότε με κόλπο κατάφερνε και απασφάλιζε την κλειδαριά από μέσα. Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2014 είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Κακουργιοδικείο Καλαμάτας σε 7 χρόνια κάθειρξη γιατί επιτέθηκε σε μια 41χρονη γυναίκα στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα και τη λήστεψε. 

Ο κατηγορούμενος πλησίασε πεζός τη γυναίκα και της επιτέθηκε ρίχνοντάς της μια μπουνιά. Αυτή έπεσε κάτω και τότε εκείνος της άρπαξε δύο τσάντες που κρατούσε κι εξαφανίστηκε. Μάλιστα αποφυλακίστηκε για την πράξη του αυτή από τις φυλακές Αμφισσας πέρυσι στις 8 Δεκεμβρίου και ένα μήνα μετά επέστρεψε στην Καλαμάτα για να συνεχίσει την κακοποιό δράση του. Ο 21χρονος Αλγερινός φαίνεται να μαθήτευε δίπλα στον έμπειρο Μαροκινό και ήταν αυτός ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι πήγαινε κοντά του όταν αυτός έβγαινε για να κλέψει. Στην Ελλάδα ζει παράνομα και μάλιστα έδειξε στους αστυνομικούς μια πλαστή βέλγικη ταυτότητα και γι' αυτό πέρα από τις κατηγορίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ο νεαρός Αλγερινός βαρύνεται επιπρόσθετα και με τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και αύριο αναμένεται να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER