Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 09:02

Καλαμάτα: Ο ντίλερ έγινε αρχηγός και πουλούσε ηρωίνη 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ο ντίλερ έγινε αρχηγός και πουλούσε ηρωίνη 

Ενας από τους ντίλερ που διακινούσαν τη μαύρη ηρωίνη για λογαριασμό οικογένειας τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας -μια συμμορία την οποία εξάρθρωσε πριν από δύο χρόνια η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας- φέρεται ως αρχηγός πενταμελούς ομάδας Ελλήνων που προμήθευε με ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια τοξικομανείς στην Καλαμάτα και τη γύρω περιοχή. 

Ο ντίλερ που έγινε "αφεντικό", ένας 34χρονος Καλαματιανός καταστηματάρχης, είχε καταδικαστεί πέρυσι τον Ιούλιο σε 3 χρόνια φυλάκιση ως τοξικομανής για διακίνηση ηρωίνης, αλλά ήταν έξω συνεχίζοντας τις... μπίζνες, αφού η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και αφορά τη δράση της πενταμελούς συμμορίας, υπήρχε και έτερος αρχηγός, ένας 34χρονος από τη Μικρομάνη του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος έχει επίσης απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και έχει συλληφθεί με ποσότητες ηρωίνης. 

Τη συμμορία συμπληρώνουν ένας 57χρονος από την Αρτεμισία και δύο Καλαματιανές, μια 24χρονη και μια 31χρονη η οποία είχε συλληφθεί με μικροποσότητες ηρωίνης τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Οι δύο γυναίκες και ο 57χρονος φέρονται ως βαποράκια τα οποία "έσπρωχναν" σε μικροχρήστες ναρκωτικών την ηρωίνη και τα χάπια που οι αρχηγοί έφερναν από την Αθήνα στην Καλαμάτα. 

 

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ 7 ΜΗΝΕΣ

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας από πέρυσι τον Οκτώβριο έως και τις αρχές του περασμένου Απριλίου παρακολουθούσε τη δράση των 5 κατηγορούμενων. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε και έχει πάρει το δρόμο για τη Δικαιοσύνη, περιλαμβάνονται μάλιστα 50 ακόμα άτομα (για τα 25 από αυτά έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους), χρήστες ναρκωτικών οι οποίοι προμηθεύονταν ηρωίνη και χάπια από τη συμμορία. 

Οι 5 που ήταν μέλη της ομάδας και οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά έχουν κατά διαστήματα συλληφθεί με ναρκωτικές ουσίες και σε βάρος τους εκκρεμούν κι άλλες ποινικές δικογραφίες.  

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τους τελευταίους 7 μήνες η συμμορία υπολογίζεται ότι διακίνησε πάνω από 1 κιλό ηρωίνη και ναρκωτικά δισκία, κάνοντας τζίρο που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

 

ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Τα μέλη της συμμορίας έπαιρναν προφυλάξεις για να βεβαιωθούν ότι δεν θα ακούν οι αστυνομικοί τα τηλέφωνά τους, οπότε χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που είτε ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), είτε συνομιλούσαν από τηλέφωνα συγγενών τους. Οπως συνηθίζεται επίσης, δεν μιλούσαν ανοιχτά στα τηλέφωνα αλλά είχαν τη δική τους γλώσσα και συνθηματικές λέξεις. Επιπλέον, όπως έχει άλλωστε προαναφερθεί, και οι 5 είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε επιχειρήσεις κατά τις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά: ηρωίνη συνολικού βάρους 52,7 γραμμαρίων, 191 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητες χασίς, 2 ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 800 ευρώ, λαθραίος καπνος συνολικού βάρους 90 γραμμαρίων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ώστε να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσότερων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER