Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 21:49

Νταλίκα βούτηξε σε ρέμα βάθους 30 μέτρων

Γράφτηκε από την

Σε ρεματιά βάθους 30 μέτρων περίπου έπεσε νταλίκα το βράδυ της Κυριακής στο ύψος της γέφυρας στο Κακόρεμα της εθνικής οδού Καλό Νερό - Τσακώνα καταλήγοντας στην κοίτη του ρέματος, χωρίς ευτυχώς ο 38χρονος οδηγός της από τα Φιλιατρά να πάθει το παραμικρό και να βγει σώος από τα συντρίμμια του βαρέος οχήματος.
Η συρόμενη νταλίκα που ανήκει στην μεταφορική εταιρεία "Σαμέτη" από τους Γαργαλιάνους είχε ξεκινήσει γεμάτη αγροτικά προϊόντα -κυρίως ντομάτες και τριαντάφυλλα- από την περιοχή του Μαράθου προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής ο 38χρονος οδηγός της από τα Φιλιατρά φτάνοντας στις επικίνδυνες στροφές στο Κακόρεμα ακριβώς πριν την γέφυρα, άγνωστο για ποια αιτία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο κινήθηκε ευθεία και σπάζοντας τις προστατευτικές μπάρες κατέληξε στην βαθιά χαράδρα, στην κοίτη του ρέματος που υπολογίζεται περίπου στα 30 μέτρα.
Το βαρύ όχημα πέφτοντας δίπλωσε στην μέση και μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών με τα προϊόντα να έχουν διασκορπιστεί παντού. Εχοντας τύχη βουνό ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να βγει μέσα από την καμπίνα οδήγησης χωρίς να έχει πάθει τίποτα. Από εκεί έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ σκαρφάλωσε μέχρι το ύψος του δρόμου όπου και ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες της εταιρείας για το τι είχε συμβεί.
Χθες το μεσημέρι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με ειδικά γερανοφόρα οχήματα προκειμένου να γίνει η ανέλκυση της νταλίκας από την ρεματιά. Για να γίνει αυτό, οι γερανοί είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να γίνεται με δυσκολία. Η Τροχαία Κυπαρισσίας επέτρεπε την κυκλοφορία εκ περιτροπής για αυτούς που ανέβαιναν και κατέβαιναν την εθνική οδό.