Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 08:27

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της "Ε": Ελεγχοι για να αποτραπούν οι κόντρες

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 172 τροχονομικούς ελέγχους έχει κάνει από τις 9 του περασμένου μήνα έως και την περασμένη Τρίτη η Τροχαία Καλαμάτας, με σκοπό να αποτρέψει νεαρούς αναβάτες μηχανών και οδηγούς αυτοκινήτων από το να στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες).

Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί 80 παραβάσεις, μεταξύ αυτών και για διατάραξη κοινής ησυχίας καθώς οι νεαροί οδηγοί μηχανών βγάζουν τους σιγαστήρες από τις εξατμίσεις ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο πέρασμά τους. Με σχετική ανακοίνωσή της η Αστυνομία τονίζει τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να λειτουργήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν: απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση».

Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι θα ενταθούν οι δράσεις της Τροχαίας προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι άλλωστε που είχε επισημάνει και η "Ε" σε ρεπορτάζ της στο φύλλο του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο οποίο ανέδειξε το φαινόμενο αυτό στους δρόμους της Καλαμάτας.  

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Η Αστυνομία πάντως τονίζει και τον κίνδυνο να γίνει εύκολα το κακό, καθώς μιλάμε για επικίνδυνες παραβάσεις «που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών». Ετσι, στις στοχευμένες εξορμήσεις που έγιναν από τροχονόμους για το σκοπό αυτό, συνολικά διενεργήθηκαν «172 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 80 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 21 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (16 σε βαθμό πλημμελήματος και 5 σε βαθμό πταίσματος) ως εξής: Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 7. Στέρηση άδειας οδήγησης: 16. Θόρυβος από όχημα και έντονη μουσική από όχημα: 30.

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 1. Ανασφάλιστο όχημα: 1. Αντικανονική συμπεριφορά οδηγών: 4. Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 21». Επιπλέον, «ακινητοποιήθηκαν 27 οχήματα, από τα οποία αφαιρέθηκαν πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας». 

Ν.Κ.