Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 09:06

Υδροπονική καλλιέργεια χασίς στο Σταυροπήγιο: Τον "κάρφωσαν" τα φυτά στο μπαλκόνι 

Γράφτηκε από την
Υδροπονική καλλιέργεια χασίς στο Σταυροπήγιο: Τον "κάρφωσαν" τα φυτά στο μπαλκόνι 

 

Σε γλάστρες και βαρέλια καλλιεργούσε Μανιάτης από το Σταυροπήγιο 31 δενδρύλλια χασίς· τα 21 από αυτά μάλιστα τα μεγάλωνε σε εσωτερικό χώρο με μέσα υδροπονικής καλλιέργειας, ενώ τα υπόλοιπα 10 τα είχε στη βεράντα του σπιτιού του.

Ο 54χρονος Ελληνας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δυτικής Μάνης προχθές το πρωί, μετά από έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι και παρακείμενη αποθήκη του. Εκτός από τα 31 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,20 - 1,60 μέτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν 333 γραμ. λαθραίο καπνό και εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (ανεμιστήρες, αερόθερμα, λάμπες κ.λπ.).

Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς φαίνεται ότι... προδόθηκε μόνος του, καθώς τα φυτά χασίς στο μπαλκόνι του είχαν φτάσει το 1,45 μέτρα και το ξύλινο παραπέτασμα όπου από πίσω τα έκρυβε δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει μακριά τα ανεπιθύμητα βλέμματα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δυτικής Μάνης οδηγήθηκαν στο σπίτι για έρευνα μετά από την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και δεν άργησαν να βρουν τα 10 φυτά στη βεράντα, ύψους από 0.30 - 1,45 μέτρα. Τα μεγαλύτερα μάλιστα από αυτά είχαν βγάλει και φούντα και ήτανε έτοιμα για συγκομιδή. Σε παρακείμενη αποθήκη δε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και μια ακόμα υδροπονική καλλιέργεια με 21 φυτά σε γλάστρες και βαρέλια, ύψους από 0,20 - 1,60 μέτρα. Επίσης, στο χώρο της αποθήκης ο συλληφθείς αποξήρανε και ποσότητα χασίς βάρους 623 γραμμαρίων (345 γραμ. ημιαποξηραμένη φούντα μέσα σε μια ντουλάπα και η υπόλοιπη ποσότητα αποτελούνταν από ξερά φύλλα χασίς), ενώ βρέθηκαν ακόμα 333 γραμ. λαθραίου καπνού.

Ο 54χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον τακτικό ανακριτή, απ' όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης.


NEWSLETTER