Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 19:43

Σύλληψη τσιγγάνου για κλοπές σε σπίτια στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Η... μισή δύναμη Αστυνομίας χρειάστηκε για να συλληφθεί ένας 25χρονος Ελληνας τσιγγάνος που εκμεταλλευόταν την απερισκεψία των ιδιοκτητών, οι οποίοι άφηναν ανοιχτά και μπούκαρε σε σπίτια με συνεργούς του, σηκώνοντας από μέσα χρυσαφικά και χρήματα.

Ο νεαρός τσιγγάνος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Σπερχογεία, όπου άλλωστε μένει. Η σύλληψή του δε, έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους των Αστυνομικών Τμημάτων Κορώνης και Πύλου- Νέστορος, καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Την προηγούμενη ημέρα, μαζί με άλλους δύο άγνωστους προς το παρόν συνεργούς του τριγύριζαν με ένα αυτοκίνητο στο Καφού, την Κορώνη και τη Μεθώνη, χωρίς να φροντίσουν ιδιαίτερα να κάνουν διακριτική την παρουσία τους. Κι αφού πρώτα μπήκαν σε σπίτι Γερμανού στον οικισμό Καφού στους Χράνους του Δήμου Μεσσήνης, έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα για την Αγία Τριάδα Κορώνης. Εκεί, αφού βρήκαν ανοιχτό το παράθυρο στο σπίτι ενός Αυστριακού, μπήκαν μέσα και έκλεψαν 1.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας 1.400 ευρώ. Ο... τελευταίος σταθμός των διαρρηκτών ήταν η Μεθώνη, όπου μπήκαν σε σπίτι Ελληνα από το ανοιχτό παράθυρο και έκλεψαν 3.000 ευρώ, 800 δολάρια Αυστραλίας, 1 βραχιόλι και 1 ρολόι.