Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 21:20

Παράνομες ναυλώσεις σκαφών σε Πύλο και Σπέτσες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παράνομες ναυλώσεις σκαφών σε Πύλο και Σπέτσες

 

Σκάφος αναψυχής, που είχε ναυλωθεί παράνομα σε τουρίστες εντόπισαν στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου.

Πρόκειται για το σκάφος ''MARAKATTI'' σημαίας Ολλανδίας, που το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε εντός της Μαρίνας Πύλου και όπως προέκυψε είχε εκναυλωθεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια σε 13 Ολλανδούς έναντι του ποσού των 600 ευρώ. Από το Λιμεναρχείο της Πύλου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

 

Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και στις Σπέτσες, όπου το βράδυ της Τρίτης στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου διαπίστωσαν ότι στο λιμάνι Ντάπιας βρίσκεται το Commercial Yacht ''TWO KAY'' σημαίας Αγίου Βικεντίου, για το οποίο υπήρχε σύμβαση ναύλωσης από 19-06-17 έως 28-07-17, αλλά δεν υπήρχε ενημερωμένη λίστα επιβαινόντων. Στη σύμβαση , η οποία ήταν ύψους 180.000 ευρώ, αναγραφόταν ως τόπος επιβίβασης ο Μαρμαράς της Τουρκίας και ως λιμένας τελικής αποβίβασης των επιβατών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως το εν λόγω πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η λίστα επιβατών η οποία κατατέθηκε στο Λιμεναρχείο, ήταν τροποποιημένη, σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στον πρώτο λιμένα εισόδου στη Σύμη.  Και εκεί  κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του σκάφους για παράβαση του Ποινικού Κώδικα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER