Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 09:06

Συγκλονισμένη ακόμα η Καλαμάτα από την αυτοκτονία 76χρονου έξω από παιδικό σταθμό (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συγκλονισμένη ακόμα η Καλαμάτα από την αυτοκτονία 76χρονου έξω από παιδικό σταθμό (βίντεο)

 

Με δυο πυροβολισμούς αριστερά στο ύψος της καρδιάς έβαλε τέλος στη ζωή του ο 76χρονος συνταξιούχος του Δημοσίου Κώστας Παν. Χρονόπουλος.

Αυτοπυροβολήθηκε ακριβώς δίπλα από τον 1ο Παιδικό Σταθμό στην οδό Ασκληπιού, στη γειτονιά του στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα τα παιδιά του βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα για να ζητήσουν ακούσια ψυχιατρική εξέταση για τον πατέρα τους. Δυστυχώς όμως όχι μόνο τα παιδιά του αλλά και όσοι άκουσαν τους πυροβολισμούς δεν πρόλαβαν να του προσφέρουν καμία βοήθεια. Οσοι έσπευσαν να βοηθήσουν αντίκρισαν τον αυτόχειρα ξαπλωμένο ανάσκελα στον ίσκιο μιας πορτοκαλιάς. Δίπλα του η καραμπίνα που έδωσε τέρμα στη ζωή του, και το πανί με το οποίο είχε κρύψει το όπλο για να μην το δουν οι γείτονες και οι περαστικοί.

ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε δύο πράγματα: το ένα είναι πως τα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό, δεν είδαν και ούτε κατάλαβαν το παραμικρό. Ηταν μέσα και έμειναν προστατευμένα από τις δασκάλες τους, χωρίς να υποψιαστούν το δράμα που διαδραματιζόταν δίπλα τους. Το άλλο είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι τον είδαν. Μια γειτόνισσα μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί πηγαινοέρχεται, καθώς και ένας ακόμα άνθρωπος ο οποίος τον γνώριζε και πάρκαρε στο σημείο το αυτοκίνητό του. Η καραμπίνα ήταν τυλιγμένη σε ένα πανί για να μην φαίνεται, και ίσως το ότι πηγαινοερχότανε πριν καταλήξει στο απονενοημένο διάβημα, να ήταν για να βεβαιωθεί ότι κανένας δεν θα γίνει μάρτυρας αυτού του τραγικού τέλους της ζωής του. Και πράγματι, αυτήκοοι μάρτυρες δύο πυροβολισμών υπήρξαν αρκετοί, κανένας όμως δεν τον είδε να αυτοπυροβολείται. Ακόμα και οι δασκάλες μέσα από τον Παιδικό Σταθμό υπέθεσαν ότι μπορεί να έσκασε το λάστιχο ενός αυτοκινήτου. Ο άνθρωπος που τον είδε λίγο πριν σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και πεταχτεί στο κοντινό ψιλικατζίδικο, ίσως να ήταν ο μόνος ο οποίος τον πρόλαβε πριν ξεψυχήσει. Ο αυτόχειρας φέρεται μάλιστα να ψιθύρισε στον γνωστό του άντρα «εγώ τελειώνω». Μετά, κόσμος άρχισε να μαζεύεται για να δει τι συνέβη και από στόμα σε στόμα άρχισαν να ψιθυρίζονται διάφορα για το ποιος είναι ο αυτόχειρας, γιατί κατέληξε να αυτοπυροβοληθεί· και μέσα σε όλα αυτά τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του, που μην αντέχοντας τον ξαφνικό τρόπο που ο αγαπημένος τους άνθρωπος αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά, παρά μόνο να συλλέξουν ό,τι στοιχεία υπήρχαν και κάποιες πρώτες μαρτυρίες.

Το ασθενοφόρο που έφτασε στον τόπο, δεν άργησε να πάρει το άψυχο σώμα του, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου πιθανότατα θα γίνει και η νεκροψία - νεκροτομή. Εκεί όπου διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό απέμεινε το ύφασμα που τύλιγε την καραμπίνα και το αίμα που είχε τρέξει σχηματίζοντας μια μεγάλη κηλίδα.  


NEWSLETTER