Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 00:01

Οι τσιγγάνοι τρομοκρατούν επιχειρηματίες και περαστικούς στον καταυλισμό "Παναγάκια" στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την

Μεροκάματο του τρόμου βγάζουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κοντά στο τσιγγάνικο γκέτο που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό "Παναγάκια" στο Ασπρόχωμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, για πολλοστή φορά τσιγγάνοι διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου της οικογένειας Δικαίου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές ακόμα και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, δεν περνάει ούτε… μύγα από την περιοχή χωρίς τον έλεγχο ή την απειλή των τσιγγάνων - αφού "ούτε οι σεκιουριτάδες δεν μπαίνουν σ' αυτή την περιοχή μόλις πέσει το σκοτάδι", όπως λένε από την επιχείρηση.
Οι ζημιές στο τυπογραφείο υπολογίζονται γύρω στα 500 ευρώ το μήνα από τους τσιγγάνους, ενώ η κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο απαγορεύει ουσιαστικά στους πελάτες να προσεγγίσουν την περιοχή, ακόμα και τις πρωινές ώρες. Απειλές, διακίνηση ναρκωτικών, βρισιές από τσιγγάνους υπό την επήρεια ναρκωτικών... και γενικά τρομακτικές καταστάσεις, που όμως ούτε η Πολιτεία ούτε η Αστυνομία δείχνουν διάθεση να τις αντιμετωπίσουν αποφασιστικά.
"Μόνο αν έχεις κλειδώσει τις πόρτες του αυτοκινήτου σου μπορείς να περάσεις", μας λένε οι άνθρωποι, αφού σχεδόν κάθε φορά που περνούν  αυτοκίνητα, ακινητοποιούνται από τσιγγάνους και τσιγγανάκια είτε για… έλεγχο κι απειλές είτε για κάνα ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους "επιδρομής" στην επιχείρηση Δικαίου, οι δράστες αρχικά επιχείρησαν να κόψουν με μαχαίρι ακόμα και το καλώδιο της κεντρικής παροχής ρεύματος του κτηρίου, αψηφώντας τον κίνδυνο να γίνουν οι ίδιοι… κάρβουνο. Ξήλωσαν ακόμα και το αλουμίνιο απ' το παράθυρο του μπάνιου κι έσπασαν τα είδη υγιεινής. Στη μανία τους να βρουν χρήματα, έσπασαν με λοστό μια ξύλινη πόρτα για να μπουν στο γραφείο του ισογείου, όπου δεν άφησαν τίποτα όρθιο - ενώ με μια σκάλα αλουμινίου ανέβηκαν στα γραφεία του ορόφου. Λόγω της μεγάλης ζημιάς χθες δε στάθηκε δυνατό να λειτουργήσει η επιχείρηση. Ετσι, στο χώρο έμειναν ο Γιάννης Δικαίος, η σύζυγός του Γιούλα και η αδερφή του Τώνια που προσπαθούσαν μέχρι αργά να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του τυπογραφείου.
Λίγες ημέρες πριν, κάποιοι είχαν επιχειρήσει πάλι να κόψουν την κεντρική παροχή ρεύματος και είχαν σπάσει τα τζάμια στις πόρτες.
Τόσο αυτή τη φορά όσο και τις υπόλοιπες, από τύχη δεν έχει γίνει μεγαλύτερο κακό, όπως π.χ. να… καεί κάποιος από τους διαρρήκτες στην προσπάθειά του να κόψει την κεντρική παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, ή να πάρει φωτιά το κτήριο. Ακόμα κι οι κολόνες της ΔΕΗ έξω από την επιχείρηση είναι γεμάτες καλώδια που μεταφέρουν παράνομα ρεύμα στα παραπήγματα του καταυλισμού.
"Δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιουσία μας και να φύγουμε. Ολοι μάς έλεγαν πως το εργοστάσιό μας ήταν πρότυπο στη Μεσσηνία, και βουλευτές και δήμαρχοι… όλοι, αλλά κανένας δε νοιάζεται για το τι συμβαίνει πλέον εδώ" λέει η κ. Γιούλα. Και θυμάται πως, όταν λόγω της επιχείρησης έφτασε ρεύμα στην περιοχή, μέσα σε λίγους μήνες είχε γεμίσει ο δρόμος τσιγγάνικα παραπήγματα.
Τώρα, «ενημερώνουμε την Αστυνομία και μας λένε: "Μην τους ενοχλείτε γιατί μπορεί να σας κάνουν χειρότερα"!».