Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 10:22

3 συλλήψεις για κλοπές σε Βέργα, Αλμυρό και Μεγάλη Μαντίνεια 

Γράφτηκε από την

Τουλάχιστον 15 σπίτια είχε “χτυπήσει” τους τελευταίους 7 μήνες μια οικογένεια τσιγγάνων, σε Βέργα, Αλμυρό και Μεγάλη Μαντίνεια, αποκομίζοντας πάνω από 30.000 ευρώ. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν από αστυνομικούς ένας 22χρονος, ένας 44χρονος και μία 47χρονη, και σε βάρος τους  σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, που αφορά ακόμα έναν 21χρονο και έναν 25χρονο που καταζητούνται.

Οι συλληφθέντες με τη βοήθεια και των καταζητούμενων φέρονται να έχουν προβεί σε 12 κλοπές στη Βέργα, 2 στη Μεγάλη Μαντίνεια και 1 στο Αλμυρό, ενώ εμπλέκονται σε 2 ακόμα απόπειρες στην περιοχή της Βέργας. Η εγκληματική τους δράση υπολογίζεται ότι έγινε το χρονικό διάστημα από 23 Δεκεμβρίου 2016 έως και 17 Ιουλίου 2017. Είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους η αξία τους ξεπερνά συνολικά τα 30.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και χαρτονομίσματα ξένων κρατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των κατηγορούμενων, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν συμμετοχή περισσότερων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.