Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 09:31

Καλαμάτα: 65χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Καλαμάτα: 65χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Τη φωτογραφία ενός μωρού πάνω στο οποίο ασελγεί μια γυναίκα κατηγορείται ότι κατέβασε από το Διαδίκτυο ένας 65χρονος Καλαματιανός, και στη συνέχεια τη διαμοίρασε σε άλλους χρήστες ιστοσελίδας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συνταξιούχο του ΟΤΕ, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Ο κατηγορούμενος είναι παλαίμαχος διαιτητής και ασχολείται ακόμα με το ποδόσφαιρο, ενώ κατά καιρούς τραγουδάει ερασιτεχνικά σε ταβέρνες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από την επίμαχη φωτογραφία, οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του σπιτιού του και 2-3 ακόμη αρχεία εικόνας με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κοριτσάκια 6-7 χρόνων στα εν λόγω αρχεία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, πέρυσι στις 2 Ιουλίου εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός χρήστη στην Ελλάδα, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και "φόρτωσε" φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στη συνέχεια, αφού ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε βούλευμα για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών. 

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη οδηγούν στην κατοικία του 65χρονου Καλαματιανού. Ετσι έγινε η έρευνα προχθές στο σπίτι του στην Καλαμάτα, και οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 7 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), τα οποία στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Εν τω μεταξύ χθες ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου μέσω Διαδικτύου, και συγκεκριμένα για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ' εξακολούθηση (οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από πέρυσι στις 2 Ιουλίου έως και φέτος στις 30 Ιουλίου), με τις επιβαρυντικές περιστάσεις: α) ότι ο δράστης ενεργούσε «κατά συνήθεια» και β) ότι «η παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται, με την ανάγκη, που εκμεταλλεύτηκε ο δράστης της (παραγωγής) σε βάρος ανηλίκων, που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους». 

Ο κατηγορούμενος κρατείται και την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα που τον βαρύνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλεφωνικά στο 11188. Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD. Μέσω Twitter: @CyberAlertGR. 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER