Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 14:52

Έκλεψε σπίτια σε Κορυφάσιο, Δερβίσι και Φιλιατρά

Γράφτηκε από την

Ενας 34χρονος Ελληνας τσιγγάνος είναι σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος ο δράστης δύο κλοπών και μιας απόπειρας κλοπής, σε τρία σπίτια στο Κορυφάσιο, το Δερβίσι Γαργαλιάνων και τα Φιλιατρά. Οι κλοπές διαπράχθηκαν φέτος στις 23 Ιουλίου και όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε και συνεργούς, καθώς υπάρχει μάρτυρας ο οποίος τους είδε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές είναι η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς κατηγορείται για 7 ακόμα, που φέρεται ότι διέπραξε το Δεκέμβριο του 2015 με συνεργούς του. 

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Οπως προαναφέραμε, οι κλοπές και η απόπειρα κλοπής έγιναν στις 23 Ιουλίου. Ο 34χρονος φέρεται ότι απογευματινές ώρες μαζί με τους άγνωστους συνεργούς του μπήκε σε σπίτι στο Κορυφάσιο, παραβιάζοντας την κύρια είσοδο και έκλεψε φο μπιζού και δύο ρολόγια μικρής χρηματικής αξίας. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δερβίσι Γαργαλιάνων, όπου εκεί παραβίασαν ένα παράθυρο του σπιτιού και έκλεψαν 50 ευρώ σε μετρητά, μια χρυσή αλυσίδα και μια βέρα, αξίας 400 ευρώ. Στα Φιλιατρά προσπάθησαν να κλέψουν ένα ακόμα σπίτι, αλλά ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν το παράθυρο, τους άκουσε ο ιδιοκτήτης και τους κυνήγησε. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 34χρονου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του. 

Στο μεταξύ ο εν λόγω κατηγορούμενος φέρεται ως ένας εκ των τριών τσιγγάνων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν 7 κλοπές το Δεκέμβριο του 2015 στη Μεθώνη και σε χωριά της Πυλίας. Την εξιχνίαση αυτών των κλοπών έκανε η Ασφάλεια Καλαμάτας και σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε την περασμένη Παρασκευή 4 του μήνα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.