Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 23:45

Τροχαίο με τραυματισμό στο κέντρο της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τροχαίο με τραυματισμό στο κέντρο της Καλαμάτας (βίντεο)

 

Ενα αυτοκίνητο ανατράπηκε και γύρισε τούμπα στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Βασ. Γεωργίου, στους Ταξιάρχες, 150 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής. Το ευτύχημα ήταν ότι ο οδηγός του που απεγκλωβίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση, όπως τελικά διαπιστώθηκε.

Το τροχαίο με το αναποδογυρισμένο ΙΧ που αρχικά σόκαρε τους περίοικους και τους περαστικούς που έσπευσαν, σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου (μάρκας Toyota Starlet) που εκινείτο προς την κεντρική πλατεία, έχασε τον έλεγχο και το όχημα ανατράπηκε, εγκλωβίζοντάς τον μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το αυτοκίνητο χτύπησε σε άλλο ΙΧ, ένα μικρό Smart που είχε σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου (βρέθηκε διαγώνια να εξέχει προς το δρόμο, μετά το ατύχημα), ο οδηγός έχασε τον έλεγχο (επιχειρώντας να αποφύγει το Smart), χτύπησε προφανώς και στη νησίδα και αναποδογύρισε.

Περίοικοι και περαστικοί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν και οι πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις και με τη βοήθεια του γιατρού του ΕΚΑΒ, απεγκλώβισαν τον οδηγό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ με το ίδιο ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, άνδρες του οποίου βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος, πραγματοποιεί προανάκριση για να βρει τα αίτια.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος επικοινώνησαν μαζί μας οι δύο οδηγοί. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ανατράπηκε, ισχυρίστηκε ότι “ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου άνοιξε την πόρτα, ενώ είχε σταματήσει και δεν έλεγξε. Κι έκανα στραβοτιμονιά για να τον αποφύγω”.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, του Smart, ισχυρίστηκε ότι “ήμουν παρκαρισμένος δεξιά, κανονικά με αλάρμ και με χτύπησε στο πίσω μέρος αριστερά και στη ζάντα. Το άλλο αυτοκίνητο δεν είχε φώτα. Μετά το χτύπημα έπαθε ζημιές το αυτοκίνητό μου, χάλασαν και τα αλάρμ”.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER