Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 17:27

Θραύσματα οστών στη Λαγκάδα της Μάνης - “Ψίθυροι" ότι ίσως ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου

Γράφτηκε από την
Θραύσματα οστών στη Λαγκάδα της Μάνης - “Ψίθυροι" ότι ίσως ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου

Θραύσματα οστών βρήκαν κάτοικοι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο εκκλησάκι στην περιοχή Πλαγιανά, στη Λαγκάδα της Μάνης.

Οπως μάθαμε, ερευνάται αν είναι ανθρώπινα ή από ζώο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται να είναι παλιά και δεν υπάρχει κανένα ολόκληρο ώστε να μπορεί κανείς να προσδιορίσει από ποιο σημείο του σκελετού μπορεί να προέρχεται. 

Εν τω μεταξύ, στο Διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει πως ζητήθηκε δείγμα DNA από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου, που τον αναζητά εδώ και κάποια χρόνια μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη "Φως στο τούνελ". Ωστόσο, η Αστυνομία δεν έχει τέτοια γνώση, και η επίσημη ενημέρωση που είχαμε λέει ότι στο εκκλησάκι πήγαν από την Καρδαμύλη αστυνομικοί του Τμήματος Δυτικής Μάνης, μαζί με ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής όμως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει με γυμνό μάτι αν πρόκειται για οστά ανθρώπου ή ζώου, γι' αυτό και θα γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις. 

Στο ερώτημα πώς και δεν είχε δει κανείς νωρίτερα τα οστά, μας απάντησαν ότι το εκκλησάκι είναι έρημο και άδειο, και δεν λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα οι αρχές ψάχνουν κάποιον ο οποίος τυχόν γνωρίζει αν εκεί κοντά υπήρχε ένα νεκροταφείο, που θα εξηγούσε την ύπαρξη των οστών - τα οποία (αν είναι ανθρώπινα) πιθανόν να τα ξέθαψε κάποιο ζώο. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER