Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 16:54

Καλαμάτα: Απατεώνας παρήγγειλε ποτά αξίας 4.500 ευρώ και έστειλε... ανήλικο να τα παραλάβει

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Απατεώνας παρήγγειλε ποτά αξίας 4.500 ευρώ και έστειλε... ανήλικο να τα παραλάβει

Να ξεγελάσει τον ιδιοκτήτη κάβας στην Καλαμάτα προσπάθησε άγνωστος το πρωί της Τετάρτης. Παρήγγειλε από το τηλέφωνο ποτά αξίας 4.500 ευρώ, έστειλε το μεσημέρι μια ψεύτικη απόδειξη πληρωμής στο μέιλ του επιχειρηματία και το βράδυ έναν 15χρονο Ελληνα από το μαγαζί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Ομως, ο ιδιοκτήτης της κάβας είχε καταλάβει το παιχνίδι που παίχτηκε και ειδοποίησε την Ασφάλεια, που περίμενε και συνέλαβε τον ανήλικο για απάτη. Βέβαια, λόγω ηλικίας, ο ανήλικος αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. 

Πιο αναλυτικά, ο Καλαματιανός επιχειρηματίας δέχτηκε ένα τηλέφωνο από έναν υποτιθέμενο πελάτη, ο οποίος ήθελε να αγοράσει οινοπνευματώδη και ζήτησε και τον τραπεζικό λογαριασμό όπου θα πλήρωνε μέσω e-banking. Την παραγγελία που έκλεισε την... απαίτησε μάλιστα το ίδιο βράδυ, αφού όπως είπε θα έστελνε έναν δικό του άνθρωπο να παραλάβει τις μπουκάλες με τα ποτά, αξίας 4.500 ευρώ. Λίγες ώρες μετά, ο ιδιοκτήτης της κάβας βρήκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της επιχείρησης και ένα παραστατικό, που όμως φαινόταν ότι δεν είναι αληθινό και τα στοιχεία είχαν παραποιηθεί. Ετσι λοιπόν, ειδοποίησε την Ασφάλεια Καλαμάτας και αστυνομικοί της υπηρεσίας περίμεναν στο μαγαζί τον άνθρωπο που θα πήγαινε να παραλάβει την παραγγελία. Γύρω στις 8 εμφανίστηκε μόνος ο 15χρονος -ο οποίος είναι κάτοικος Ασπροπύργου Αττικής- και συνελήφθη. 

 


NEWSLETTER